Két gyár, négy nap és hatalmas élmények!

Agro Napló
A MEGFOSZ és az Agro Napló közös szervezésű, a Földművelésügyi Minisztérium által támogatott MezőgépÉSZek játékának nyertesei hatalmas lehetőséget kaptak, hiszen a karcagi Deere Service csapat tagjai kijuthattak Németországba a Fendt és a John Deere gyárba.

A körutazásra 2018. május 22 és 25-e között került sor. A négy napos körutazás első állomása a gyönyörű szép Salzburg városában indult, ahol sajnos előre nem látott körülmények miatt nem sikerült a diákoknak a Hangár 7 kiállítást megtekinteniük, azonban nem keseredtek el és egy nagyon jó és mozgalmas programot töltöttek el a városban. Másnap egy tesztvezetéssel egybekötött gyárlátogatáson vettek részt a diákok Marktoberdorfban a Fendt gyárban, ahol a legkorszerűbb technikákat és új gépeket is megtekinthették a csapat tagjai.

Egy nagyon izgalmas nap után tudásszomjukkal nem alábbhagyva indultak el másnap a németországi Mannheimbe, ahol a John Deere gyárat is megtekinthették és magyar idegenvezetés mellett az itt gyártott gépekbe és a gyár pontos és precíz működésébe is bepillantást nyerhettek. A diákok és kísérőik is nagyon élvezték a kirándulást és a szakmájukhoz hatalmas tapasztalatokat és élményeket szereztek.

A MEGFOSZ részéről Dr. Medina Viktor igazgató vett részt a nyereményúton, aki az alábbiak szerint értékelte az utazást:

„Azért volt nagyon érdekes ez az utazás a diákok számára, mert végig kísérhették egy traktor születését. A gyárlátogatás során megnézhették hogyan valósul meg az elmélet a gyakorlatban. Erre ráadásul két teljesen modern üzemben, részben különböző megoldásokat is láthattak. Megismerhették a fogaskerék legyártásától a kész traktorig a teljes folyamatot. A technológiai megoldások mellett még a munkaszervezés rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek a fiatalok.”

És, hogy a fiúk hogyan értékelték utazásukat?:

„Elsősorban szeretnénk megköszönni ezt az élményekben és tapasztalatokban gazdag nyereményutat. Megpróbáljuk röviden összefoglalni, hisz rengeteg csodás és szép élménnyel gazdagodtunk. Mindkét gyár nagyszerű és fejlett technológiával rendelkezik, érdekes volt látni a traktorok születését. Az biztos, hogy nem egyhamar fogunk ilyen gyárakba látogatni, sőt lehet, hogy életünkben egyedi alakalom volt. A tolmácsolás szükséges volt mindkét helyen, ezúttal jöttünk rá, milyen fontos az idegen nyelv ismerete. A szervezés és a lebonyolítás nagyszerű volt, egy életre szóló élményeket szereztünk. Csodás tájakat láttunk, tökéletes, rendezett bajor farmokat, zsúfolt autópályákon haladtunk egyik célunktól a másikig, esténként különböző, változatos szállodákban, panzióban pihenhettünk meg és jellegzetes ételeket is kóstolhattunk.” - mondta összefoglalva élményeit Apagyi Bence és a Deere Service csapat többi tagja.

Gratulálunk a Deere Sevice csapat tagjainak, Apagyi Bencének, Fülöp Imre Gézának, Kovács Norbertnek, Kun Zoltánnak és Tóth Zoltánnak!

Ezúton szeretnénk megköszönni a támogatást a Földművelésügyi Minisztériumnak és a gyárlátogatásokat szervező cégeknek, az AXIÁL Kft.-nek és KITE Zrt.-nek a munkát, amely hatalmas élményt biztosított a nyertes diákok részére!

Sajnos egészségügyi okok miatt Simon Gyula nem tudott részt venni az utazáson, de szeretnénk megköszönni a felkészítő tanári munkáját, hogy egy ilyen ügyes és lelkes csapatot indított a játékra. Köszönjük a fiúk osztályfőnökének Szabó Tündének, hogy elkísérte diákjait a nyereményútra, valamint az Iskola vezetőségének, hogy engedélyezte a diákoknak a nyereményutazáson történő részvételét.

Viczián Ágnes – MEGFOSZ
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Íme a 2021-es év traktorai!

Íme a 2021-es év traktorai!

Idén először teljesen az online térbe költözött az Év Traktora díjak átadása. A december 18-i eseményen a Massey Ferguson, a Valtra, a Fendt, és a CLA...

Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult a hétvégén az idei 38. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-...

Sikerszakma lett az agrárgépészet

Sikerszakma lett az agrárgépészet

Öt év alatt 70 százalékkal nőtt az agrárgépész szakmát választó diákok száma. A legtöbben a versenyképes jövedelem, a csúcstechnológiás gépek és a ter...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!