MENÜ

Kell egy kis Hódmezőrület a jó ügy érdekében

Kiss Melinda Katalin 2018.09.05.

Három év alatt a gépőrülteket a nyári melegben is vonzó szűk, szakmai rendezvényből országos hírű, családi programokkal megtűzdelt fesztivállá nőtte ki magát a Hódmezőrület.

 

Az idei újdonságok között említhetjük a működő repülőgépmotort, a triálosok műsorát, de a veterángépeknél is igyekszünk minden évben bővíteni a látnivalókat - mondta az Agro Naplónak Umenhoffer Péter, a szervező AXIÁL Kft. marketing igazgatója, aki szerint a harmadik rendezvény tapasztalatai alapján kezdik elérni a kitűzött célokat. Egyrészt Csornától Zalaegerszegen át Miskolcig bezárólag az ország számos pontjáról érkeztek látogatók családostul Csongrád megye második legnagyobb városába a mezőgépek, illetve a mezőgépész verseny kedvéért, vagyis bebizonyosodott, hogy a vidéki lehetőségek, szakmai programok is jelenthetnek vonzerőt a fiatalok számára is. Ráadásul ezzel a hazai oktatást is támogathatták a látogatók, amellett, hogy akár életre szóló élményeket szereztek. A fizetős driftelésből befolyó összeget ugyanis az AXIÁL megduplázta, és a verseny győztes csapatainak iskolái lettek gazdagabbak összesen 410 ezer forintnyi, oktatást segítő tárgyjutalommal.

imgp1212-k

Balról: Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Dr. Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár, Umenhoffer Péter, az AXIÁL Kft. marketing igazgatója

Az elmúlt öt évben a mezőgazdaság legnagyobb gondja a munkaerőhiány lett, de remélhetőleg a hasonló rendezvények segítenek abban, hogy jövő generációi elfogadják a mezőgazdaságot - mondta a rendezvényen Dr. Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár. Most már a szakiskolai, illetve egyetemi gépészképzésekre jelentkezők száma is lassú növekedésnek indult, amiben a Hódmezőrülethez hasonló, kötetlenebb rendezvényeknek is szerepe lehet - természetesen a gépészfizetések folyamatos emelkedése, illetve az ágazat munkaerő éhsége mellett.

imgp1302_dji_0006-k

imgp1449-k

imgp1193-k

imgp1352-k

imgp1529-k

További fényképek fotógalériánkban Facebookon, kattintson ide!