MENÜ

Június végéig köthetők a díjtámogatott mezőgazdasági biztosítások

2015.05.26.

Az egyre népszerűbbé váló díjtámogatott mezőgazdasági biztosítások iránti támogatási kérelmek benyújtási határidejét a Földművelésügyi Minisztérium egy hónappal meghosszabbítja. Így a díjtámogatott mezőgazdasági biztosítások igénybe vételéhez szükséges támogatási kérelem benyújtási határideje 2015. június 30-ára módosul.

A 2015-ben finanszírozott mezőgazdasági biztosítási díjtámogatást igénybe vevő termelőnek a biztosítási ajánlat megtételét követő 5 napon belül támogatási kérelmet kell benyújtania az MVH honlapján közzétett nyomtatvány felhasználásával. A határidő meghosszabbítását a rendelkezésre álló források minél szélesebb körű felhasználása, illetve a díjtámogatott biztosítások kérelmezésének az elmúlt évekhez képest eltérő gyakorlati megvalósítása tette indokolttá.

Lényeges, hogy a mezőgazdasági biztosítási díjtámogatást igénybe venni szándékozó gazdák a támogatási kérelem benyújtására még rendelkezésre álló időben felkeressék biztosítójukat és megkössék a számukra leginkább megfelelő mezőgazdasági biztosítást.

A mezőgazdasági biztosítások megkötése ezért is lényeges, mert a kárenyhítési rendszerben a termelő akkor részesülhet teljes mértékű kárenyhítő juttatásban, amennyiben tárgyévi referencia hozamértékének legalább 50 %-ára mezőgazdasági biztosítással rendelkezik.

(Földművelésügyi Minisztérium Sajtóirodája)

Forrás: kormany.hu