Idén is lesznek Bábolnai Gazdanapok

Agro Napló
Bábolnán 1977 óta rendeznek gazdanapokat, idén ismét ide várják a gazdálkodókat és családjaikat – jelentette be Feldman Zsolt, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár. A kiállításon külön programmal lesznek jelen a gépgyártók, a gabonatermesztők valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Szeptember 5-8. között ismét megrendezik a Bábolnai Gazdanapokat, ez lesz 31. alkalom, a rendezvény történetében – mondta el Feldman Zsolt. „A gazdanapok a maga sok évtizedes tradíciójával olyan alappillére a hazai agrárrendezvényeknek, amely nélkül szegényebb lenne a magyar gazdaság” – fogalmazott a helyettes államtitkár. Az agrártárca szívesen támogatja a rendezvényt, mert az a tudásátadás és az ismeretszerzés fontos terepe.

Ennek kiváló alapot ad az, hogy a hazai agrárium – más európai országokkal összevetve is – nagyon komoly fejlődési ívet járt be az utóbbi években. Ennek bizonyítéka, hogy tavaly az agrár-kibocsátás a negyedik legnagyobb növekedést ért el az elmúlt időszakban, a beruházások pedig több éves rekordszintre jutottak. A beruházások értéke 2017-ben meghaladta a 306 milliárd forintot, amelynek csaknem felét gépekre költötték a gazdák. Ez úgy volt lehetséges, hogy stabil támogatáspolitika és kedvező hitellehetőségek segítették a gazdálkodókat – tette hozzá Feldman Zsolt.

Haál Gábor, a rendezvénynek otthont adó Bábolna nemzeti Ménesbirtok vezetője elmondta, a kiállítás fő profilja idén is mezőgazdasági gépészet lesz. Mint hagyományosan, idén is elsősorban a gyakorlati gépbemutatóké lesz a főszerep, mert a gazdák így ismerhetik meg a legjobban az új technológiákat, különös tekintettel a smart megoldásokra. Különlegesség lesz idén, hogy visszatér Bábolnára a korábban itt először megrendezett traktorhúzó verseny, amely igazai közönségprogramnak ígérkezik.

A Bábolnai Gazdanapokkal egy időben rendezik meg a településen a Kukoricafesztivált – jelentette be Czunyiné Bertalan Judit, országgyűlési képviselő – amely számos kulturális programmal várja a látogatókat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!