Hatalmas mezőgépész összefogás

Agro Napló
Átlépte a 15.000 fős létszámot a MezőgépÉSZek szakmai Facebook közösség. A csoportot a MEGFOSZ és az Agro Napló együttműködése hozta létre 2016 tavaszán, és mostani ugrásszerű növekedését a MezőgépÉSZek középiskolás vetélkedő 2016-17-es évadának köszönheti. A több fordulós online vetélkedő legjobbjai élőben csapnak össze a fődíjakért januárban, a budapesti AgrárgépShow-n.

A novemberben kezdődött MezőgépÉSZek középiskolás vetélkedő következő fordulóiban a mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakmát tanuló fiatalok tesztelik szakmai tudásukat és kreativitásukat. Az online fordulókban élen végző hat csapat személyesen is megmérkőzik egymással Budapesten, a január végi AgrárgépShow-n.

A MezőgépÉSZek játék kapcsolódik a MEGFOSZ által tavaly elindított „Legyél te is mezőgépész!” programhoz is. Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke elmondta: „A programot azzal a céllal indítottuk el, hogy minél több fiatal figyelmét felhívjuk erre a biztos jövőt kínáló szakmára.”

A MezőgépÉSZek csoport létrehozásával kettős cél lebegett a szemünk előtt, egyrészt egy olyan pezsgő szakmai fórumot szerettek volna létrehozni, amelyhez az ország minden pontjáról csatlakozhatnak a mezőgazdasági gépek iránt érdeklődő középiskolások, egyetemisták és idősebbek. Másrészt online felületeiken szeretnének teret engedni az olvasói fényképeknek és videóknak, a beküldés legegyszerűbb módja pedig az, ha a helyzetjelentéseket a csoportban publikálják az olvasók.

Maguk a szervezők sem gondolták, hogy ilyen mértékben sikerül megmozgatni a diákokat, ezért már a szabályokon is némileg módosítani kellett. „Önmagában az is nagy meglepetés volt, hogy 25 iskola 47 csapata indult el a vetélkedőn, ami több mint duplája a tavalyi létszámnak, de az minden várakozásunkat felülmúlta, hogy ilyen lelkesek és büszkék választott szakmájukra a játékunkban bekapcsolódó fiatalok. Természetesen köszönettel tartozunk az iskolák igazgatóinak és gyakorlati oktatóinak is” – mondja Zsigmond Ágnes, az Agro Napló tulajdonosa.

A MezőgépÉSZek csoport nyílt, és bárki csatlakozhat hozzá Facebookon a facebook.com/groups/mezogepeszek linken.

A MezőgépÉSZek 2016-17-es évadáról bővebb információt találhatnak a www.agronaplo.hu/nyeremenyjatek/mezogepeszek-2016-17 oldalon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikerszakma lett az agrárgépészet

Sikerszakma lett az agrárgépészet

Öt év alatt 70 százalékkal nőtt az agrárgépész szakmát választó diákok száma. A legtöbben a versenyképes jövedelem, a csúcstechnológiás gépek és a ter...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!