Gyümölcsfavásárlást segítő tájékoztatót készített a Nébih

Agro Napló
A gyümölcs-szaporítóanyag vásárlását segítő tájékoztatót készített a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – közölte a hatósági honlap.

Bár a naptár még telet, az időjárás inkább kora tavaszt mutat. A talaj sem fagyott már, így semmi akadálya az ültetésnek. Ezért praktikus vásárlói tájékoztatóval szeretné felhívni a Nébih az érdeklődők figyelmét azokra azokra a tudnivalókra, szempontokra amiket érdemes figyelembe venni a gyümölcs-szaporítóanyag vásárlásakor.

Az ismertetőanyagból az érdeklődők többek között megtudható, milyen tájékoztató adatok szerepelnek a szaporítóanyagok kötelező címkéjén. Emellett többek között hasznos ültetési tanácsokat is olvashatnak az emberek az is mertetőben, valamint informálódhatnak a különböző szaporítóanyagok alapvető jellemzőiről, továbbá a minőségi követelményeiket ugyancsak megismerhetik az útmutatóból. A tájékoztató alaposan körüljárja a gyümölcsültetési anyagok ismérveit és kritériumait is.

A Nébih tájékoztatója ide kattintva érhető el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Három éve gyenge a gyümölcstermés

Három éve gyenge a gyümölcstermés

Az idei évben is gyenge gyümölcstermés várható, így ez már a harmadik ilyen év – mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!