Gőzerővel zajlanak a NAK Szántóföldi Napok előkészületei

Agro Napló
Közeleg az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva rendezvény, amelynek előkészületi munkái már javában zajlanak. A bemutatóra és kiállításra még lehet jelentkezni.

Az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva az ország legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye lesz, amit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével közösen szervez, 39 hektáros területen, 2017. május 31. és június 1. között a Fejér megyei Mezőfalván. (A belépés díjtalan.)

Az előkészítő munkák már gőzerővel zajlanak. A rendezvény területét a szakemberek már bevetették fűvel, az ingyenes parkolók kialakítása folyik. A mikro- és demóparcellákban elkezdődtek a tavaszi vetések. Hamarosan megkezdődnek a szükséges, kapcsolódó építési munkák is.

Fotó: L. Gyulai Tóth Zoltán/NAK

A vetéstechnológiai területen megtekinthetőek lesznek a legújabb nemesítési és kutatási eredmények a gyakorlatban, a nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek. Továbbá testközelből látni lehet a munkaeszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban. Így többek közt ültetvényápoló traktorokat, intelligens munkagépeket, vontatott permetezőt, forgókapás magágykészítőt és sorközművelő kultivátort, hígtrágyaterítő rendszert.

További információ:
www.szantofoldinapok.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Célegyenesben a NAK Szántóföldi Napok

Célegyenesben a NAK Szántóföldi Napok

Június 9-10-én rendezik meg a NAK Szántóföldi Napok elnevezésű rendezvényét a Fejér megyei Mezőfalván. A szabadtéri kiállításra a belépés ingyenes, a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!