MENÜ

Erdőgazdálkodási tájékoztató fórumsorozatot szervez a NAK

Agro Napló 2021.06.21.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) – az Agrárminisztérium (AM) és más szakmai szervezetek közreműködésével – fórumsorozatot szervez a magán erdészeti szektor szereplői számára, „Írjuk együtt a magán erdőgazdálkodás jövőjét” címmel – tájékoztatta lapunkat a köztestület.

 

A 2010-es évek közepén kezdődött meg a magán erdőgazdálkodás új szervezeti kereteinek kialakítását célzó jogalkotási folyamat, ami számos előremutató változást hozott, s várhatóan idén – az erdőbirtokossági társulatokra vonatkozó szabályozással – lezárul. Mindemellett jelenleg zajlik a 2027-ig tartó időszakra vonatkozó erdészeti támogatáspolitika tervezése.

A NAK és a MEGOSZ a szakmai szervezetek, valamint az érintett erdőtulajdonosok, erdőgazdálkodók és erdészeti vállalkozások számára fórumsorozatot szervez. Az ország egyes régióiban tartandó rendezvényeken egyrészt az erdőtulajdonosok tájékoztatást kapnak az osztatlan közös tulajdon felszámolása, illetve a magánerdők hasznosítása terén fennálló lehetőségekről; másfelől az erdőgazdálkodási és erdészeti szakirányító vállalkozások a magánerdőgazdálkodás várható szerveződési folyamatairól, a lehetséges szerepükről. A fórumok egyben módot adnak arra is, hogy az érintettek közvetlenül jelezhessék észrevételeiket, javaslataikat és igényeiket az ágazat vezetése, illetve az érdekképviseleti feladatokat ellátó szakmai szervezeteknek.

 

nak_erdőgazdálkodási_főrumsorozat_kép_12

 

A fórumok helyszínei és időpontjai

2021. június 22. – Kecskemét, Bajor Étterem és Vendégház kerthelyisége
2021. június 23. – Napkor, Harangodi Erdészeti Erdei Iskola
2021. június 24. – Pápa, Eszterházy-kastély parkja
2021. június 29. – Bodrog, Frontvonal Vendégház parkja
2021. június 30. – Sárvár, Hidegkúti Vadászház parkja
2021. július 1. – Tápiószentmárton, Kincsem Lovaspark

A rendezvényeken a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. További részletek a NAK weboldalán olvashatók.