MENÜ

Érdemes élni a fejlesztési pályázatok lehetőségével

Agro Napló 2021.05.12.

A hazai élelmiszeripar a következő években példátlan mértékű forráshoz jut, aminek köszönhetően komoly fejlesztések lehetőségeit használhatja ki a jövőben az ágazat; ezért érdemes pályázni – hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára május elején Tolna megyében.

Fotó: AM

 

Erdős Norbert a Bikácsi Agrár Kft. húsüzemében, a Bát-Grill Kft. baromfifeldolgozójában, valamint az Eszterbauer borászatban tett látogatásán kifejtette – tájékoztatta lapunkat a szaktárca –, hogy az Agrárminisztérium folyamatosan együttműködik a pályázatok tervezése során az élelmiszeripari érdekképviseletekkel és a szakmai szervezetekkel, felhasználva a korábbi támogatási időszakok tapasztalatait.

Az idei összesen 250 milliárd forintot kitevő élelmiszeripar fejlesztését szolgáló forrásból, a kis értékű 50 milliárd forint keretösszegű eszközbeszerzési, valamint a komplex 200 milliárd forint keretösszegű beruházási felhívás várhatóan nyáron jelenik meg – közölte az államtitkár.

Hozzáfűzte: mindkét esetben két célterületet definiáltunk, általánosságban az élelmiszeripar és külön a borászatok számára – hangsúlyozta Erdős Norbert.