Az EU innovációs fókuszcsoportokat indít gazdálkodóknak és kutatóknak

Agro Napló
Az EU innovációs fókuszcsoportokat indít gazdálkodóknak és kutatóknak a vegyes állattartás, a termelékenység/fenntarthatóság, valamint a szarvasmarhatartásban keletkező üvegházhatású gázok témájában. Jelentkezzen most!

Az Európai Bizottság által működtetett EIP-AGRI Service Point pályázatot hirdet szakértők, köztük mezőgazdasági termelők, tanácsadók, kutatók és egyéb a témában érdekelt szereplők számára ún. Európai Innovációs Partnerség (továbbiakban: EIP-AGRI) fókuszcsoportba való részvételre, az alábbi három témában:

•    Vegyes állattenyésztési rendszerek: állattenyésztés - árunövények

•    Mezőgazdaság termelékenységének és fenntarthatóságának értékelése

•    Szarvasmarha-tartásból származó ÜHG kibocsátások csökkentése

Az EIP AGRI Service Point széles körű eszközöket és szolgáltatásokat nyújt innovációs ötletek és projektek azonosításához. Továbbá megkönnyíti EU-s innovációs térben a hálózatépítési tevékenységet, kommunikációt, a tudás megosztását és cseréjét rendezvények fókuszcsoportok, műhelyek, szemináriumok és kiadványok koordinálásának a segítségével.

A felsorolt három fókuszcsoport 2015 októberétől kezdi meg a munkát és a következő egy év során a tagok kétszer személyesen is találkoznak egymással. A fókuszcsoportok munkanyelve az angol. A jelentkezési határidő: 2015. szeptember 7.

A fókuszcsoport alapvető célja, hogy egy meghatározott probléma vagy lehetőség megoldására a gyakorlatban alkalmazható innovatív megoldásokat azonosítson. A csoport munkája során megvitatja és dokumentálja a kutatási eredményeket és következtetéseket, majd elérhetővé teszi azokat a későbbi kutatási tevékenységekhez.

A fókuszcsoport feladata:

•    összefoglaló leírás készítése a témáról,

•    számba venni a legkorszerűbb gyakorlatokat az adott témában, kilistázni a problémákat és a lehetőségeket,

•    számba venni a legkorszerűbb kutatásokat, összegezni a lehetséges megoldásokat a listázott problémákra,

•    a szükségleteket azonosítani a gyakorlatból, valamint a lehetséges jövőbeni kutatási irányok meghatározni,

•    javaslatot tenni az innovációs irányokra vonatkozóan a nemzeti EIP operatív csoportok, vagy más innovációs formációk számára.

A fókuszcsoport összetétele vegyes, annak érdekében, hogy a felvetett problémát/lehetőséget több oldalról meg lehessen vitatni. A jelentkezés feltételeiről és a három téma leírásáról részletesebb információt ezen a linken talál.

(FM Sajtóiroda)

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az aszály miatt gazdag a pult

Az aszály miatt gazdag a pult

Az előző évi aszályos nyár csökkentette a takarmánynövények mennyiségét, így az állattartók több állatot küldtek a vágóhidakra – derült ki az Agrárgaz...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!