MENÜ

Az agrárminiszter az idei kárenyhítési évre az ország egész területére aszályhelyzetet hirdetett

Agro Napló 2020.10.28.

Az agrárminiszter az idei kárenyhítési évre az ország egész területére aszályhelyzetet hirdetett – tette közzé honlapján az Agrárminisztérium (AM).

Fotó: MTI

 

Tájékoztatás szerint az adott kárenyhítési évben – egyéb támogatási feltétel fennállása esetén – csak abban az esetben és azon területekre fizethető aszálykárok után kárenyhítő juttatás, ha adott területtel kapcsolatban az aszályhelyzetről a miniszter legkésőbb tárgyév október 31-ig közleményt ad ki – emlékeztet a szaktárca.

A most megjelent közlemény értelmében Magyarországon a 2020-as kárenyhítési évben az ország egész területén aszályhelyzet volt.

Így – ha a legkésőbb szeptember 30-ig bejelentett és igazolt aszálykáruk van, valamint egyéb jogosultsági feltétel is fennáll, akkor – az érintett termelők az ország teljes területén részesülhetnek kárenyhítő juttatásban.

A miniszter aszályközleménye a Földművelésügyi Értesítő LXX. évfolyamának 2020. október 22-diki 10. számában jelent meg, amely az AM honlapjáról érhető el – tartalmazza az ismertető.