A legjobb MezőgépÉSZek mérték össze tudásukat

Agro Napló
A Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából a párizsi mezőgazdasági szakkiállításra utazhatnak a MezőgépÉSZek vetélkedő nyertesei. A verseny első helyezettjeinek járó díjat Román István a tárca agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára adta át.

A három fordulós vetélkedősorozat döntőjében az ország legjobb hat mezőgépész csapata mérte össze tudását, melyet a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) és az Agro Napló szervezett.

A pápai, bajai, karcagi, pétervásárai, jánoshalmai, valamint a hajdúböszörményi mezőgazdasági szakképző iskolákból érkező csapatok tagjai mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos diákok. Az AgrárgépShow-n megrendezett döntőben a diákoknak elméleti és gyakorlati kérdésekben is bizonyítaniuk kellett a mezőgazdasági gépészet területén szerzett tudásukat. A versenyben végül a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium csapata bizonyult a legjobbnak.

 

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt feladatának tekinti azoknak a rendezvényeknek a támogatását, amelyek a mezőgazdasági szakmákat népszerűsítik a fiatalok körében.

A MezőgépÉSZek vetélkedő, illetve a hozzá hasonló események is azt célt szolgálják, hogy a pályaválasztás előtt állók felismerhessék az agráriumban rejlő lehetőségeket, és azt, hogy tanulmányaik befejezésével hosszú távú megélhetést biztosító végzettséget kapnak a kezükbe.

A MEGFOSZ-szal való együttműködésnek köszönhetően évről-évre egyre magasabb a szakterületre felvett diákok száma.

A verseny végeredménye:

1. 5. ütem, Hajdúböszörmény
2. A Profik, Jánoshalma
3. ÉSZkombájnok, Baja
4. Péterkeszaki, Pétervására
5. Deere Service, Karcag
6. MEZŐTEAM, Pápa

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult a hétvégén az idei 38. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-...

Sikerszakma lett az agrárgépészet

Sikerszakma lett az agrárgépészet

Öt év alatt 70 százalékkal nőtt az agrárgépész szakmát választó diákok száma. A legtöbben a versenyképes jövedelem, a csúcstechnológiás gépek és a ter...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!