A karbongazdálkodás és a talajvédelem volt a fő téma Strasbourgban

Agro Napló
Olyan fenntartható karbongazdálkodási megoldásokra van szükség, amelyek segítik a klímacélok megvalósítását és biztosítják a gazdálkodók versenyképességét – nyilatkozta az Agrárminisztérium.
 

Magyarország számos, egymásra épülő beavatkozással kívánja elősegíteni a szénmegkötést, hangsúlyozta Tarpataki Tamás helyettes államtitkár a mezőgazdasági miniszterek informális találkozóján Strasbourgban – értesült az Agro Napló.

A szénmegkötési célkitűzések elérésében fontos a megfelelő talajmenedzsment és a talajadottságokat figyelembe vevő, művelési áganként eltérő talajvédelmi intézkedések alkalmazása. A helyettes államtitkár elmondta, hogy Magyarország a termőföldek védelme érdekében Talajvédelmi Cselekvési Tervet dolgozott ki, amelynek elsődleges célja, hogy a termőföld környezeti-, klimatikus- és talajviszonyaira alapozott, tudatos talajvédő földhasználat valósuljon meg. Tarpataki Tamás kiemelte, hogy a fenntartható karbongazdálkodás egyik fontos feltétele a fenntartható és többfunkciós erdőgazdálkodás.

Tarpataki Tamás, fotó: Agrárminisztérium

Alapvető fontosságú, hogy megtaláljuk a helyes egyensúlyt a környezetre és klímára pozitívan ható karbongazdálkodási gyakorlatok, valamint a gazdák jövedelmezősége között. A szénmegkötési célkitűzések teljesítése nem veszélyeztetheti sem az élelmiszerellátást, sem pedig a gazdálkodók versenyképességét és megélhetését, zárta hozzászólását Tarpataki Tamás.

(Forrás: Agrárminisztérium)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!