Tovább drágulnak az élelmiszerek itthon: foghatják a fejüket a magyarok
Mélynek kell lennie a pénztárcáknak ahhoz, hogy a húsvéti kedvenceket megvehessük.
Mélynek kell lennie a pénztárcáknak ahhoz, hogy a húsvéti kedvenceket megvehessük.
Nincsenek könnyű helyzetben a tormatermelők idehaza, lépésekre lesz szükség a következő években.
Az egyre kevesebb termelő miatt gondot jelent a minőségi torma beszerzése, illetve egyre drágább a feldolgozásra alkalmas alapanyag.
A Magyarországon megtermelt 11 ezer tonna tormából csaknem 10 ezer exportra kerül.
Csak a gumós zeller behozatala 138 százalékkal 5,94 ezer tonnára nőtt 2023-ban az előző évihez képest.
Már Írországban is termesztik az utóbbi években egyre népszerűbbé váló japán különlegességet.
A belföldön előállított tormamennyiség az európai termelésnek több mint egyharmadát adja.
A kiváló minőségű magyar torma nemcsak hazánkban, de külföldön is keresett zöldség.
Idén is Magyarország az Európai Unió torma-raktára.
Az összes tormaexport kétharmada Németországba és Lengyelországba kerül.
A torma valódi nagypályás téli immunerősítő.
Igazi csodanövény, mégsem esszük.
Egy zöldség, amiből igazi nagyhatalom vagyunk Európában.

Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.
A szarvasmarha ágazat termelői összesen 3,8 milliárd forintnyi hazai forrásból kapnak támogatást.
A legfrissebb jelentés szerint 2025-ben felélénkült a mezőgazdasági gépek piaca Magyarországon.
A kártevők mellett újonnan megjelenő gyomfajok, a gyomirtási technológiák folyamatos változása és a mikotoxin-szennyezés is nehezíti a kukoricatermesztést.
A fagy- és aszálykár, valamint a sertéspiaci túlkínálat ellensúlyozása érdekében újabb eszközzel segítik a gazdálkodókat.