Lehull a lepel a magyar borvidékekről: ezt jó, ha tudod 2025-ben
Egy friss kutatásból kiderült, hogy a Tokaji a magyarok legkedveltebb borvidéke.
Egy friss kutatásból kiderült, hogy a Tokaji a magyarok legkedveltebb borvidéke.
A gasztronómia világában már régóta ismert tény, hogy a tokaji borok kiválóan harmonizálnak az ázsiai ízekkel.
Maximális pontszámot kapott egy magyar bor a brit Jancis Robinsontól és csapatától.
A világ egyik legismertebb borszakírója és csapata a maximális 100 pontra értékelt egy tokaji bort.
Hszi Csin-ping korábban a tokaji borhoz hasonlította a kínai-magyar kapcsolatokat, ehhez passzolt a muzeális értékű bor.
Az idei Borászok Borásza díjazottja szerint Tokajban kötelesség jó bort készíteni.
A világon először készült kifejezetten a tokaji aszúhoz pohár, melyet 26 ezer forint/2 darab áron lehet megvásárolni.
Majdnem elpusztult a szőlészet a tavalyi aszályban: idén is izgulnak a termésért a tokaji borászatnál
Fontos pillanathoz érkezett Közép-Európa borpiaca, eljött a különleges szőlőfajták ideje.
Hogyan hat a klímaváltozás a Tokaji borvidékre, és annak leghíresebb borára, az aszúra?
A tokaji borok átlagára itthon még mindig lényegesen magasabb, mint a külpiacokon.
A Chifu Wine március elején egy több mint 10 ezer palackos konténert indított Mádról Tajvanra.
A külföldre került bormennyiség a 2021-es 905,6 ezer hektolitert túlszárnyalva 1,164 millió hektoliter volt 2022-ben.
Mád nem hagyja magát, és a hegyközségektől függetlenül szervezi önmagát tovább, nem várva a "borvidéki csodát" tétlenül.
A tavalyi év során jobban drágult a boltok polcain a palackozott bor, mint a pincékben levő.
Botritisz nélkül nincs aszú, de a klímaváltozás komoly átalakulásokat hozhat a világörökségi borvidéken.
8 cég képviseli Magyarországot Ázsia egyik legjelentősebb élelmiszeripari expóján.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.