Kiderült az igazság a magyar zöldborsóról: ha szereted, ezt tudnod kell
Az idei aszály a konzervipar teljesítményére is negatív hatással volt, gyenge zöldborsótermést vásárolhattak fel az évben.
Az idei aszály a konzervipar teljesítményére is negatív hatással volt, gyenge zöldborsótermést vásárolhattak fel az évben.
Egy egyszerű eljárással hihetetlen mennyiségű fokhagymát lehetne megmenteni a kidobástól.
Egyre több termékben találhatók a cukor helyett más alternatív édesítőszerek, melyek fő előnye, hogy az ezekkel készült élelmiszerek kalóriatartalma alacsonyabb.
Hőkezeléssel tartósíthatunk és fertőtleníthetünk, célja, hogy a mikrobiológiai aktivitás gyakorlatilag megszűnjön, ellenkező esetben a termék megromlik.
Így lehet pazarlásmentes a karácsony.
Tippek a szamóca ideális tartósításához.
Ezekkel a trükkökkel garantáltan sokáig friss marad a zöldség, gyümölcs.
Állítólag még az öregedés folyamatát is lassítja.
Ha tehetjük, csak így használjuk a fűszernövényeket!
Ilyet még nem láttál!
Verhetetlenek a hagyományos, érlelt, füstös ízjegyek.
Pár hét, és kezdődet a fakemencés szilvaaszalás a Göcsejben.
A legújabb technológiák új alapanyagigényt is támasztanak
Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica a 2025-ös Oszakai Világkiállítás Magyar Pavilonjában.
A jövőben antioxidánsként is felhasználható lesz a nátrium-aszkorbát sok élelmiszerben.
Nagyszabású fejlesztés kezdődött Somogy megyében a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetben.
Várhatóan alacsony árszintről indul az új sárgarépa szezonja a lengyel nagybani piacokon.
A film kiemelt hangsúlyt fektet a borturizmusra, és segít a külföldi nézőknek a magyar bornevek helyes kiejtésében is.