Kiderült az igazság a magyar zöldborsóról: ha szereted, ezt tudnod kell
Az idei aszály a konzervipar teljesítményére is negatív hatással volt, gyenge zöldborsótermést vásárolhattak fel az évben.
Az idei aszály a konzervipar teljesítményére is negatív hatással volt, gyenge zöldborsótermést vásárolhattak fel az évben.
Egy egyszerű eljárással hihetetlen mennyiségű fokhagymát lehetne megmenteni a kidobástól.
Egyre több termékben találhatók a cukor helyett más alternatív édesítőszerek, melyek fő előnye, hogy az ezekkel készült élelmiszerek kalóriatartalma alacsonyabb.
Hőkezeléssel tartósíthatunk és fertőtleníthetünk, célja, hogy a mikrobiológiai aktivitás gyakorlatilag megszűnjön, ellenkező esetben a termék megromlik.
Így lehet pazarlásmentes a karácsony.
Tippek a szamóca ideális tartósításához.
Ezekkel a trükkökkel garantáltan sokáig friss marad a zöldség, gyümölcs.
Állítólag még az öregedés folyamatát is lassítja.
Ha tehetjük, csak így használjuk a fűszernövényeket!
Ilyet még nem láttál!
Verhetetlenek a hagyományos, érlelt, füstös ízjegyek.
Pár hét, és kezdődet a fakemencés szilvaaszalás a Göcsejben.
A legújabb technológiák új alapanyagigényt is támasztanak
A kaszálás megkezdése előtt legalább 5 munkanappal elektronikus úton be kell jelenteni a kaszálás pontos helyét és tervezett kezdési időpontját.
A megszokottnál csapadékosabb, hűvösebb, páradús időjárás nemcsak az embereknek adott fellélegzést, hanem valóságos ajándék volt az erdők számára is.
A Kis-Küküllőből a Marosba került sós víz várhatóan péntek este éri el Magyarországot.
Hétvégéig tart a nyugodtabb napsütéses időszak, de aztán jön az újabb hidegfront.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 2025-ben is biztosítja az Egységes Kérelem (EK) adatainak eGN-rendszerrel való összehangolását.