Aggasztó hírek érkeztek: mégis, mi történik a sertéshússal az EU-ban?
Évek óta egyre csökkenő tendenciát mutat a sertéshústermelés az Európai Unió tagállamaiban.
Évek óta egyre csökkenő tendenciát mutat a sertéshústermelés az Európai Unió tagállamaiban.
Újabb olasz területen jelent meg a sertéspestis, az érintett Lombardia régió az ország egyik legnagyobb házisertés-állománnyal rendelkező területe.
Korlátozást vezet be az állategészségügyi hatóság az Európában tomboló ASP kitörések miatt.
A sertéságazatot érintő közlemények kerültek fel az Államkincstár honlapjára.
4 milliárdos többlettámogatásra március végén lehet benyújtani a kérelmeket.
Terveiről vallott a Kurucz Agro Kft. tulajdonosa és ügyvezetője.
Brutális károkat okoz a sertéspestis jelenléte a termelőknek és az ágazatnak.

Szlovákiában kritikus mértékben csökkent a barnamedve-állomány, miközben a medvetámadások száma növekedett.
Az EUDR változtatásának célja, hogy kiszámíthatóbbá és egyszerűbbé tegyék az alkalmazást, miközben az erdőirtás elleni küzdelem továbbra is központi cél.
Az ünnepi időszak közeledtével egyre többen választják a személyre szabott, házilag készített gasztroajándékokat.
A beruházások várható élénkülése, a stabilizálódó makrogazdasági háttér együttesen kedvező feltételeket teremthetnek a vállalatok számára.
Az Alapvetés podcast eheti különkiadásában az ágazat fontos szereplői értékelték a 2025-ös év kihívásait.