Ezt jó, ha mindenki tudja: egyre több ilyen zöldség van a magyar boltokban
Gazdag zöldségkínálattal találkozhatnak a fogyasztók a húsvét előtti időszakban.
Gazdag zöldségkínálattal találkozhatnak a fogyasztók a húsvét előtti időszakban.
A zöldségek halványítása egy olyan technika, amely során folyamatosan, vagy egy bizonyos fejlettségi szinttől a növényt fénytől elzárva termesztik.
A tavalyi évben mintegy 43%-kal bővült a fejessaláta kivitele, értéke pedig 48%-kal.
A saláta kifejezés érdekessége, hogy kertészeti és gasztronómiai jelentése némiképp eltér.
Sokan gondolják úgy, hogy télen nincs sok élet a kertben, pedig régebben voltak módszerek, melyekhez télen is kellett a kertben tevékenykedni.
Egyre komolyabb problémákat okoz a klímaváltozás és a munkaerőhiány, sürgősen lépni kell.
Komoly feltételrendszernek és folyamatos ellenőrzésnek kell megfelelni a McDonald's beszállítójaként, de tartós fejlődés és piaci jelentét a jutalom.
A tavalyihoz hasonló volumen, de jóval alacsonyabb árak jellemezték az idén a francia salátaszezont.
A saláta az egyik legkedveltebb zöldség, de a boltokban ennek is megugrott az ára, érdemes lehet otthon termeszteni.
A január vége óta folyamatosan zuhanó salátaárak február közepén úgy tűnik, elérték a mélypontot, innen már aligha van hova visszaesni.
Gyakran megkeseríti a hobbikertész életét, ha valamelyik zöldség - amelyiknek pont nem kellene - keserűvé, vagy csípősé válik.
A fejes salátát sem kerülte el a drágulás, ráadásul a kínálat is egyre csak szűkül.
Németország 2030-ra 30%-ra növelné a biozöldségek és -gyümölcsök arányát, pedig még a korábbi célt sem sikerült elérniük.
Már elérhetőek a boltokban a magyar termesztésű, friss tavaszi zöldségek.
Folyamatosan csökkent a salátafélék termőterülete Magyarországon.
Rendesen odatették 2021-ben az osztrákok.
Az agráriumban is lépni kell a klímaváltozás ellen.
Nemcsak a mezőgazdaságnak tenne jót, ha több káposztaféle fogyna.
Bárki asztalán lehet friss saláta ősszel is.
Átalakulóban a magyar salátafogyasztási szokások.
Újabb idegenhonos teknősfaj jelent meg a tatabányai Csónakázó-tóban, ami fokozza az ökológiai egyensúly felborulásának veszélyét.
Változnak a trendek a holland baromfi- és sertéságazatban, a tojás- és húsárak rekordszintűek.
Kegyetlen nyár várhat ránk, fel kell készülni az extrém időjárásra Magyarországon is.
Az élelmiszerkönyvi szabályozás szerint a jövőben kizárólag kerek formában készülhet majd a magyar trappista.
Napról napra melegebb lesz, kedden 20-25 fokot, míg szerdán már 21-27 fokot mérhetünk.