Halálos vírus tombol Magyarországon: próbálják megállítani a terjedést
A betegség legtöbb esetben halálos kimenetelű és gyorsan terjed a hazai nyúlpopulációban.
A betegség legtöbb esetben halálos kimenetelű és gyorsan terjed a hazai nyúlpopulációban.
Hároméves kampány indult Magyarországon a nyúlhús fogyasztásának népszerűsítésére.
Az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak és sokan meg is szabadulnak tőlük.
A kétezres évek folyamán a hazai nyúltenyésztés átrendeződött, és szinte tejesen megszűnt a klasszikus háztáji típusú termelés.
Bár világszerte számos országban népszerű a nyulak húsa, hazánkban a fogyasztás nagyon alacsony.
Az utóbbi években kiemelt fontosságúvá vált a házi nyulak kokcidiózis vizsgálata.
Kincstári közlemény jelent meg a tenyésznyúl tenyésztésbe állításának csekély összegű támogatásáról.
Közös projektben fejlesztett ki egyedülálló rendszert a Tetrabbit Kft. és az Állatorvostudományi Egyetem.
A nyúlhős régen nagy népszerűségnek örvendett itthon, ma már viszont alig keresik a magyar vásárlók.
A nyúlhús régebben sokkal többször került a magyar családok asztalára, mint manapság. Nem túlzás azt mondani, hogy mára már szinte teljesen kikopott az étrendünkből,
Hiába lenne belőle bőven itthon, továbbra sem fogyaszt több nyúlhúst a magyar lakosság.
Magyarország az egyik legnagyobb nyúlhús exportőr Európában, de most csökkenőben van a termelésünk.
A hazai nyúltermelés folyamatosan csökken, idén várhatóan közel 20%-os az ágazati visszaesés.
Nem kell a magyaroknak a nyúlhús.
Versenyképesek a hazai nyúlfajták.
Már igényelhető a tenyésznyúl de minimis támogatás.
Régi hagyományai vannak a nyúltenyésztésnek Magyarországon.
Kanada megnyitotta kapuit a magyar nyúltenyésztők előtt.
Bemutatjuk Orosz Róbertet, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vállalkozót.
Ki kell tartaniuk a hazai nyúltenyésztőknek, ha nem akarnak piacokat veszíteni.

Az EUDR változtatásának célja, hogy kiszámíthatóbbá és egyszerűbbé tegyék az alkalmazást, miközben az erdőirtás elleni küzdelem továbbra is központi cél.
Az ünnepi időszak közeledtével egyre többen választják a személyre szabott, házilag készített gasztroajándékokat.
A beruházások várható élénkülése, a stabilizálódó makrogazdasági háttér együttesen kedvező feltételeket teremthetnek a vállalatok számára.
Az Alapvetés podcast eheti különkiadásában az ágazat fontos szereplői értékelték a 2025-ös év kihívásait.
Az Északi-középhegységben egyre gyakoribbá váltak a farkasészlelések, miután védett európai szürke farkasok telepedtek meg a régióban.