Állattenyésztők, figyelem: ezt a támogatást már csak január végéig lehet igényelni

Állattenyésztők, figyelem: ezt a támogatást már csak január végéig lehet igényelni

agrarszektor.hu
Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a tenyésznyúl tenyésztésbe állításához kapcsolódó de minimis támogatás igénybevételéhez szükséges információkról. Ennek értelmében vonatkozó 54/2014. (IV. 29.) VM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) módosítása alapján az állattartók részére 2022. január 1. és január 31. közötti időszakban vissza nem térítendő átmeneti támogatás igényelhető.

Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a tenyésznyúl tenyésztésbe állításához kapcsolódó átmeneti támogatás igénybevételéhez szükséges információkról. Az átmeneti támogatás iránti kérelmet 2022. január 1. és január 31. között lehet benyújtani a Magyar Államkincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztálya részére - olvasható a Magyar Állattenyésztők Szövetsége oldalán. A kérelem benyújtására kizárólag postai úton van lehetőség. A tenyésznyúl de minimis támogatás iránti kérelmet a következő címre kell beküldeni: 1892 Budapest, Magyar Államkincstár, Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztálya.

Az N02201 számú "Átmeneti támogatás iránti kérelem Főlap" elnevezésű nyomtatványhoz mellékelni kell: a génmegőrzési céllal fenntartott, védett őshonos mezőgazdasági, valamint hús, illetve prém hasznosítási típusba tartozó tenyésznyúl tenyésztésbe állításáról a tenyésznyúl fenntartásáért felelős tenyésztőszervezet által kiállított - az állattartó adatait, a tenyésztésbe állítás időpontját, a nyulak számát, valamint törzskönyvi vagy tenyésztési főkönyvi számát tartalmazó - és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), mint tenyésztési hatóság által hitelesített igazolást.

A támogatás mértéke tenyésznyulanként 3200 forint, azzal a kitétellel, hogy az nem haladhatja meg a kérelmező és a vele kapcsolt vállalkozásnak minősülő vállalkozás részére rendelkezésre álló szabad átmeneti támogatási keretet. A támogatással kapcsolatos további részletek és a szükséges formanyomtatványok az alábbi oldalon érhetőek el.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. június 25. 05:58