Egyre több német gazda termel így zöldséget: tudhatnak valamit?
Az utóbbi években markánsan jelentkező trend, hogy a helyi gazdák egyre nagyobb területeken térnek át az organikus termesztésre.
Az utóbbi években markánsan jelentkező trend, hogy a helyi gazdák egyre nagyobb területeken térnek át az organikus termesztésre.
A németek kijelentették, hogy egyes korlátozó intézkedéseket, köztük az állatszállítás bizonyos korlátozásait nem hosszabbítják meg.
Az előző évi, nem túl jó termésnél is kisebb volument valószínűsít az idei német körteszezonban a Destatis.
Komolyabb intézkedéseket követelnek a termelők, mint amivel a kormány előállt az ágazat támogatására.
A gazdálkodók összes követelése egyelőre nem teljesült teljes mértékben, de mind Németországban, mind pedig Brüsszelben sikerült megváltoztatniuk a politika napirendjét.
Görögországból folyamatosan érkezik a jó minőségű áru, míg Spanyolországban az aszály okozott gondokat a korábbi években.
A gyümölcs- és zöldségfélék ára mintegy 16,0 százalékkal haladta meg a 2022 októberit.
Az AMI október 1-i jelentése szerint az idei európai trendekhez igazodva ötödével kevesebb hagyma van a német raktárakban.
Németország igazi spárga-nagyhatalom.
Amit ma egy német kitalál, az holnap a magyarnak kötelező lesz.
Természetesen egyre több magyar bort.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.