Ismeretlen terep: jogszabályban tiltaná itthon a műhúst a kormány
Kérdések, aggályok övezik a laborhúsok világát, egyelőre túl sok a megválaszolatlan kérdés.
Kérdések, aggályok övezik a laborhúsok világát, egyelőre túl sok a megválaszolatlan kérdés.
Az Európai Unióban Olaszország az első, amely nemet mondott az úgynevezett tenyésztett hús és az abból származó készítmények gyártására és forgalmazás...
Most végre kiderül, hogy környezetkímélőbbek-e a laboratóriumban előállított húsok?
Ez az az öt álhír, amit nem szabad elhinni az úgynevezett mesterséges élelmiszerekről.
Elkerülhetetlen és szükséges is az árak további emelkedése.
Új időszámítás kezdődhet.
Legyen szó a medúzáról, ehető rovarokról, mesterséges húsról, vagy új technológiákról, mesterséges intelligencia, nanotechnológia – a jövő izgalmas le...
A Google és a Microsoft alapítói is beszálltak a projektbe.
A mesterséges termékenyítés a hatvanas-hetvenes években kezdett elterjedni a nagyüzemi sertéstelepeken. A kezdeti időszakban a 70–75%-os fialási száza...
A legtöbb gazdasági állatfajhoz hasonlóan nyúltenyésztésben is általános a mesterséges termékenyítés alkalmazása. Száz anyásnál nagyobb állományban en...
A gazdaság nagy részét már régóta precíziós technológiával művelik, a gazda saját bevallása szerint az elsők között vezette be ezt az irányt itthon.
A mezőgazdasági területek után a vidéki udvarokban, konyhakertekben és városi peremkerületekben is megjelentek a sáskák, amelyek jelentős károkat okozhatnak a növényzetben.
Indul a nagy nyári szezonális ellenőrzés, szerte az országban zajlanak a vizsgálatok
Rumokat tesztelt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), érdekes eredmények születtek.
Az ürömlevelű parlagfű talán az egyik legismertebb gyomnövényünk, a legtöbb növényi kultúrában jelentős kárt okozhat.