Brutálisan sok élelmiszert dobnak ki a magyarok: így előznék meg a pazarlást
A cél az, hogy ez az alapkészlet valóban hatékony eszköze legyen az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemnek.
A cél az, hogy ez az alapkészlet valóban hatékony eszköze legyen az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemnek.
Egy új kutatás szerint a mezőgazdasági hulladékból előállított biogáz gyártása során keletkező melléktermék értékes talajjavító lehet.
Harmadával csökkent az élelmiszer-pazarlásunk az elmúlt nyolc évben Magyarországon.
A magyar háztartásokban évente fejenként átlagosan 62 kg élelmiszer végzi a szemetesben, amelynek jelentős része megelőzhető lenne.
Játékosság, kreativitás és pozitív hozzáállás a kulcs a Munch és a Maradék nélkül csapata szerint.
Némi odafigyeléssel megelőzhető, hogy akár alapanyagok, akár készételek feleslegesen a kukába kerüljenek.
A kutatók a legutóbbi felmérés alkalmával 501 háztartásban összesen 1388 fogyasztó adatait összegezték országszerte.
A lejárt minőségmegőrzési idejű terméket nem feltétlenül kell kidobni, az útmutatások alapján eldönthető, hogy fogyasztható-e még.
Így lesz maradékmentes a húsvét.
2016 és 2019 után idén ismét elindul a Nébih nagy felmérése.
Ezekre figyelj oda, és garantált lesz a siker.
Így lesznek maradékmentesek az ünnepek.

Csütörtökön kora este eredt el az eső, szépen, csendben öntözte a Nyugat-Dunántúlt.
Mostanra mindenki számára bebizonyosodott, hogy már nem működnek azok a módszerek, amiket 10-20 éve alkalmaztak a gazdák.
Az Európai Unió előzetes megállapodást kötött a génszerkesztett növények szabályozásáról.
Az idei fokhagyma szezont változó kereskedelmi dinamika, egyenetlen kínálat és árnyomás jellemzi, amit legnagyobb mértékben a kínai fokhagyma befolyásol.
2025-ben a mezőgazdaság kibocsátása 4,4 ezer milliárd forint felett alakult, ez 6,2%-kal több az egy évvel korábbinál.