Egyre többen mondanak le a sertéshúsról Európában: mi történik itt?
Óriási a bizonytalanság az uniós és a hazai sertéshúságazatban, mindenki csak találgatni tud, mi lesz.
Óriási a bizonytalanság az uniós és a hazai sertéshúságazatban, mindenki csak találgatni tud, mi lesz.
A magyar húsipar szereplői szerint még az év végén sem várható visszaesés a fogyasztásban.
A szakemberek attól tartanak, hogy a gyengébb minőségű húskészítmények felé fordulhatnak a magyar fogyasztók.
Nincs húsvét sonka nélkül!
Bekövetkezett, amitől sokan tartottak.
Mind a baromfitermékek, mind a sertéshús ára emelkedni fog idén.
A sertéshús népszerűsége töretlen.
Lesznek, akik felhagynak a termeléssel.
A tenyésztők, ha tehetik, igyekeznek hamarabb értékesíteni az állatokat.
Komoly áremelkedésekre lehet számítani a húsok, húskészítmények terén.
Ismét elindult a kampány.
Élénkítheti a fogyasztást a húsok jelölése.
A műhúsok Magyarországon is egyre több helyen elérhetők.
Még évekig eltarthat a drágulás.

Az idei fokhagyma szezont változó kereskedelmi dinamika, egyenetlen kínálat és árnyomás jellemzi, amit legnagyobb mértékben a kínai fokhagyma befolyásol.
2025-ben a mezőgazdaság kibocsátása 4,4 ezer milliárd forint felett alakult, ez 6,2%-kal több az egy évvel korábbinál.
A forrást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz keretéből nyerték el.
Az elmúlt időszakban az intenzívebben terjedő gombakórokozók miatt minőségi problémákkal is számolni kell a kukoricatermesztésben.
Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, időszakos vékonyodás, szakadás egyre inkább csak északkeleten fordulhat elő