Egyre több német mond le erről: alig választják már vásárláskor
Németországban jelentősen sikerült korlátozni a műanyag zacskók, kisebb szatyrok használatát.
Németországban jelentősen sikerült korlátozni a műanyag zacskók, kisebb szatyrok használatát.
A tengerekbe kerülő műanyag akár 400 évig is megmarad, káros anyagokat juttatva ezzel a környezetbe.
Mostanra már az élelmiszerekben és a vizekben is megtalálhatók a mikroműanyagok.
A Saveggy cég által kifejlesztett repce-és zabolaj alapú bevonat ehető, tartós védelmet kínál, és megfelel az EU 2030-tól bevezetendő PPWR előírásainak.
Az európai műanyagipar súlyos versenyképességi válsággal néz szembe, miközben globális piaci részesedése csökken.
A fészekanyagként használt műanyag zsinegek világszerte okoznak sérüléseket és pusztulást a madarak körében.
Az eldobott műanyaghulladék, különösen a mezőgazdaságban használt szintetikus kötelek és zacskók, súlyos veszélyt jelentenek a fiatal madarakra.
Az elkövetkező időszakban sok termékről fog még kiderülni, hogy mikro- és nanoműanyagok vannak bennük.
2018-ra a tengeri és édesvízi ökoszisztémákban több mint 114 vízi fajban találtak mikroműanyagokat.
A mikro- és nanoműanyagok veszélyeztethetik a beporzást, ezzel kockára téve a globális élelmezésbiztonságot.
Az egyszer használatos műanyagok alternatívája lehet egy skót startup találmánya.
Egyre több mikroműanyag lepi el a szántóföldeket, ami súlyos fenyegetést jelent a világ élelmezésbiztonságára.
A hagyományos papírtermékek gyártása és használata jelentős környezeti terheléssel jár.
A kötelező visszaváltás miatt 50 forinttal többe kerülnek az üveges, palackos, fémdobozos innivalók.

Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.
Megalapozatlannak tartják az állattartók a felmerülő állatjóléti javaslatokat és még az sem biztos, hogy a fogyasztót érdekli a kérdés.