Tűz ütött ki egy kaposvári húsgyárban: hatalmas lánggal égett az üzem
A tűzoltók munkájának hála a termelőhelyiségek és a hűtőrészleg szerencsére nem károsodott.
A tűzoltók munkájának hála a termelőhelyiségek és a hűtőrészleg szerencsére nem károsodott.
A pápai cég drámai számai mellett a többi húsipari vállalat megnyugtató eredményeket közölt, a Gyulahús pedig sokat javított a korábbiakhoz képest.
Nem a készítménygyártáson, hanem a források befektetésén kerestek 2023-ban a húsipari cégek, volt akit ez tartott a felszínen.
A szakemberek attól tartanak, hogy a gyengébb minőségű húskészítmények felé fordulhatnak a magyar fogyasztók.
Nem az árakat kell mindenáron lejjebb tolni, hanem a béreket kell emelni Magyarországon a szakemberek szerint.
Egyre többen kényszerülhetnek az olcsóbb, gyengébb élelmiszerek megvásárlására Magyarországon.
Itt a Kométa nagy terve.
Újra kell gondolni az élelmiszer-termelési láncot.
Így lesz a melléktermékből többletnyereség.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.