Súlyos csapás ez a magyar pálinakfőzdéknek: így nehéz talpon maradni
A pálinkafőzés Magyarországon sokak számára nemcsak hagyomány, hanem szenvedély is, ugyanakkor üzletként fenntartani ma már hatalmas kihívás.
A pálinkafőzés Magyarországon sokak számára nemcsak hagyomány, hanem szenvedély is, ugyanakkor üzletként fenntartani ma már hatalmas kihívás.
Újabb pályázatot készítenek el ingyenesen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdász tanácsadói.
A kisüzemi sörfőzdék lehetnek a sörkultúra megújításának motorjai Magyarországon.
Nemcsak a fiatalok keresik a különleges ízvilágú kézműves söröket Magyarországon.
Az idén harmadik alkalommal indítja el a sajtbíra képzést a Magyar Sajtkészítők Egyesülete.
Megjelenését és ízét tekintve is formabontóan új, különleges sört alkottak a BGE hallgatói.
Különleges alapanyagokból készülnek a legújabb magyar szörpök, amelyekért kapkodnak a hazai éttermek.
A magyarországi piacon nincs ok az optimizmusra, ráadásul a szárnyaló infláció sem éppen ösztönzi a fogyasztást.
Megjelent a „Mezőgazdasági kisüzemek támogatása” című felhívás dokumentációja, hamarosan nyílik a beadási lehetőség.
A kézműves sörökre is rájár a rúd.
Megint lehet pályázni a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésére.
Sikeres a kisüzemi pályázat.
Április 20-ig ismét lehet pályázni a mezőgazdasági kisüzemek támogatására.
Magyarországon is zajlik a sörforradalom.
A szakember elmondta, mivel jár Magyarországon a levendulatermesztés.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.