The Jam Factor – egy pécsi kézműves lekvár sikertörténete (x)
Tonkababos szilvalekvár a 2025-ös év lekvárja Magyarországon.
Tonkababos szilvalekvár a 2025-ös év lekvárja Magyarországon.
Mától a kézműves és ipari termékek is részesülhetnek uniós oltalomban a földrajzi jelzések új rendszerének köszönhetően.
Nem sikerül nyereséget kifőznie a kézműves sörkészítők többségének Magyarországon.
2025 decemberétől új rendszer védi a kézműves és ipari termékeket az Európai Unióban.
A karácsonyi időszakban a prémium alapanyagok iránti kereslet jelentősen emelkedik.
A Magyar Sajtkészítők Egyesülete 114 nevező közül választotta ki a 2024-es Év sajtját.
Nemzeti Parki Termék Védjegyre pályázathatnak az Őrségben a jellegzetes, helyi előállítású termékek, szolgáltatások.
Nemcsak a fiatalok keresik a különleges ízvilágú kézműves söröket Magyarországon.
Térképre kerültek azok a helyek Magyarországon, ahol ősgabonából készült pékárukat lehet vásárolni.
Az agroturizmus és a kézműves alkohol is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek itthon, érdemes lehet belevágni.
Magyarországon és világszerte reneszánszukat élik a kézműves sörfőzdék és termékeik.
A fogyasztók az infláció okán aktívabban keresik az akciókat, illetve a kevésbé drága tejtermékek felé fordulnak.
A rövid ellátási lánc jegyében Baranya vármegye egyik meghatározó termelői egyesülete az idei évben is ott segít, ahol tud.
Egy szakmabeli szerint a jelenlegi és ennél magasabb kenyérárakra kell számítani Magyarországon.
Idén ősszel is látványos szakmai és családbarát programokkal várja látogatóit az OMÉK.
Az áremelkedések a hazai kézműves sörfőzdéknek is óriási gondokat jelentenek, sokan a talpon maradásért küzdenek.
Az Év Szaloncukra verseny győzteseit 186 szaloncukor közül választották ki, a kóstolásokra több, mint 8000 szem szaloncukrot osztottak ki zsűrizésre.
Új címkéket vezetne be az EU, de jó ez nekünk?
Augusztusban eldől, melyik 2021-ben az Év Kenyere.

Szlovákiában kritikus mértékben csökkent a barnamedve-állomány, miközben a medvetámadások száma növekedett.
Az EUDR változtatásának célja, hogy kiszámíthatóbbá és egyszerűbbé tegyék az alkalmazást, miközben az erdőirtás elleni küzdelem továbbra is központi cél.
Az ünnepi időszak közeledtével egyre többen választják a személyre szabott, házilag készített gasztroajándékokat.
A beruházások várható élénkülése, a stabilizálódó makrogazdasági háttér együttesen kedvező feltételeket teremthetnek a vállalatok számára.
Az Alapvetés podcast eheti különkiadásában az ágazat fontos szereplői értékelték a 2025-ös év kihívásait.