Kalászosok allelopatikus kitettsége (x)
Az allelopátia az egyik növényfaj káros vagy előnyös, közvetlen és közvetett hatásait jelenti a másik növekedésére és fejlődésére
Az allelopátia az egyik növényfaj káros vagy előnyös, közvetlen és közvetett hatásait jelenti a másik növekedésére és fejlődésére
A klímaváltozás következtében hazánkban is egyre nagyobb figyelmet kap a hőstressz, melynek negatív gazdasági hatásait az állattenyésztésben is tapasztalhatjuk.
Egy új tanulmány szerint a túlhalászat miatt a tőkehalak átlagos mérete a felére csökkent az 1990-es évek óta.
Több mint 22 ezer közép-európai parcellát vizsgáltak a kutatók, így derült ki a baj.
Bár eleinte csökkent a fogyasztás, de az adó nem tudta elérni fő célját, az egészségre káros élelmiszerek fogyasztásának csökkentését.
Egyre több veszélyes anyaggal szennyezett gyümölcsöt fogyasztunk.
Nemcsak a kertekben jelentenek gondot a gyomok.
Ezek a legtisztább és a legszennyezettebb gyümölcsök és zöldségek.
Fontos információk az élelmiszerek címkéin.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.