Vallott a magyar borász: lerántotta a leplet az idei szőlőről
Az idei körülmények az illatosabb fajtáknak kedveztek, tiszta ízű, jó zamatú borok születhetnek idén.
Az idei körülmények az illatosabb fajtáknak kedveztek, tiszta ízű, jó zamatú borok születhetnek idén.
Korán kezdődött a szüret a szekszárdi borvidéken, ahol a klímaváltozás miatt már augusztus közepén megkezdték a korai szőlőfajták betakarítását.
Egyre több kérdést vet fel a borászat jövedelmezősége, a kisebb szereplőknek viszont létezhet mentsvár.
A legjellemzőbb betegségeknek ellenálló szőlőültetvényt hoztak létre a Balaton-felvidéken.
Az Agárdi Pálinkafőzde öt új termékkel bővíti kínálatát, amelyek október 1-től elérhetők.
Nehezebb lesz eladni idén a szőlőt?
Ilyen a szüret a járvány idején.
Két magyar pezsgő is nyert egy nemzetközi megmérettetésen.
Több tényező is komoly hatással lehet az ágazatra.
Te kóstoltad már valamelyiket?
A leszüretelt szőlő minőségére, egészségére nem lehet panasz.
Egyetlen hibát vagy hiányosságot sem találtak a borokban a Nébih szakemberei.
Már lehet szedni az Irsai Olivért.
Egy "kakukktojás" a külügyi tárca harmincas listáján.
Kadarka, kéknyelű és furmint is van a kiválasztottak között.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.