Vallott a magyar borász: lerántotta a leplet az idei szőlőről
Az idei körülmények az illatosabb fajtáknak kedveztek, tiszta ízű, jó zamatú borok születhetnek idén.
Az idei körülmények az illatosabb fajtáknak kedveztek, tiszta ízű, jó zamatú borok születhetnek idén.
Korán kezdődött a szüret a szekszárdi borvidéken, ahol a klímaváltozás miatt már augusztus közepén megkezdték a korai szőlőfajták betakarítását.
Egyre több kérdést vet fel a borászat jövedelmezősége, a kisebb szereplőknek viszont létezhet mentsvár.
A legjellemzőbb betegségeknek ellenálló szőlőültetvényt hoztak létre a Balaton-felvidéken.
Az Agárdi Pálinkafőzde öt új termékkel bővíti kínálatát, amelyek október 1-től elérhetők.
Nehezebb lesz eladni idén a szőlőt?
Ilyen a szüret a járvány idején.
Két magyar pezsgő is nyert egy nemzetközi megmérettetésen.
Több tényező is komoly hatással lehet az ágazatra.
Te kóstoltad már valamelyiket?
A leszüretelt szőlő minőségére, egészségére nem lehet panasz.
Egyetlen hibát vagy hiányosságot sem találtak a borokban a Nébih szakemberei.
Már lehet szedni az Irsai Olivért.
Egy "kakukktojás" a külügyi tárca harmincas listáján.
Kadarka, kéknyelű és furmint is van a kiválasztottak között.
A Bunge korszerű biomassza kazánt telepít a martfűi gyárában, az új kivitelezés várhatóan 2026 szeptemberére készül el.
A posztregisztrációs fajtakísérletek több mint tíz éve segítik a gazdálkodókat a megbízható fajtaválasztásban
Miközben egyre nagyobb aggodalmat jelent a vízkészletek csökkenése és a szárazságok gyakorisága, a hirtelen, intenzív esőzések veszélye is nő.
A szeptemberi forróság közepette hétfőn 2 tizeden múlt a melegrekord Magyarországon.
Az előző szezonban a szüret végén ugrott meg a Gala alma ára, idén azonban később kezdődött a betakarítás.