Egyre több ilyen hús van Európában: meglepő, honnan jön a java
Az Európai Unión belül a juh- és kecskeimport dinamikusan bővült, 2025 első hét hónapjában 20 százalékos növekedést mértek.
Az Európai Unión belül a juh- és kecskeimport dinamikusan bővült, 2025 első hét hónapjában 20 százalékos növekedést mértek.
Az árrésstop mérsékelte a baromfihúsok drágulását, de egyes termékek ára jelentősen emelkedett az elmúlt időszakban.
Hároméves kampány indult Magyarországon a nyúlhús fogyasztásának népszerűsítésére.
Rengeteg nehézség sújtotta a magyar sertéságazatot, a szakemberek szerint ugyanakkor még így is van remény.
Egy friss kutatás szerint a húsmentes nap bevezetésének legerősebb motivációja az egészség.
Kína 62,4 százalékos előzetes dömpingellenes vámot vetett ki az Európai Unióból származó sertéshús-importra.
Az állati eredetű élelmiszerek körül évek óta számos tévhit és félinformáció kering, amelyek sokszor félrevezetik a fogyasztókat.
Egy friss kutatás szerint a marhahús fogyasztása kedvezőbb hatással lehet a bélrendszerre, mint eddig hittük.
A feldolgozott sertéshús nemzetközi értékesítése visszaesett, az exportált mennyiség 14,5 százalékkal (60,3 ezer tonnára) mérséklődött az előző év azonos időszakához képest.
Itt a nagy grillfelmérés: a többség szívesen vállalkozik egy kerti sütögetésre.
Komoly növekedés mehet végbe a következő évtizedben az állattenyésztésben és az állati termékek fogyasztásában.
A rendelet tisztázza az élelmiszerláncra vonatkozó információk ellenőrzését, valamint a vágás előtti élőállat-vizsgálatot milyen hatósági képviselőnek kell végeznie.
Az Egyesült Államok jelentős mennyiségű marhahúst exportálhat Ausztráliába miután Canberra enyhítette a biztonsági korlátozásokat.
Ausztrália enyhíti az amerikai marhahúsimportra vonatkozó korlátozásokat, ami a Trump-adminisztráció számára diplomáciai győzelmet jelent.
Rendkívüli szuperképességekkel rendelkezik a lépfenét okozó baktérium. De vajon van-e félnivalója a magyar gazdáknak?
Sokan úgy vélik, hogy a laboratóriumban előállított élelmiszerek nem vehetik át a termőföldhöz köthető táplálékok helyét.
A sertés -és marhahús ára is elszállt, viszont a wagyu kilója közel 60 ezer forint is lehet.
A járvány rombolta leginkább az ágazat fejlődési lehetőségeit az elmúlt időszakban.
A csirkehús-behozatal 3%-kal 9 ezer tonnára, a pulykahúsé 44%-kal 465 tonnára csökkent, de a legtöbb baromfihús továbbra is Lengyelországból érkezett.
A gazdasági helyzet, a fogyasztói tudatosság növekedése és az egészséges életmód iránti igény együttesen formálják át a húsfogyasztási szokásokat Magyarországon.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.