Gigavállalat épül az agráriumban: Magyarország is a részese
Teljessé vált a Green Factory és az Eisberg közép-kelet-európai integrációja, amelynek eredményeként a cégcsoport immár 12 országban van jele.
Teljessé vált a Green Factory és az Eisberg közép-kelet-európai integrációja, amelynek eredményeként a cégcsoport immár 12 országban van jele.
Riasztó összefüggéseket találtak az ultrafeldolgozott élelmiszerek és cukrozott italok fogyasztása, valamint súlyos betegségek kockázata között.
Egy új nemzetközi tanulmány szerint az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása jelentősen növeli a korai halálozás kockázatát.
Kényelem extra igényekkel: dinamikusan nő és közben át is alakul a gyorsan elkészíthető ételek piaca.
Súlyos probléma a túlsúly: a britek többsége támogatná az egészségtelen élelmiszerek megadóztatását.
Az erős kommunikáció garantálhatja a fogyasztók bizalmát a nagymértékben feldolgozott élelmiszerekkel szemben.
Egyre több terméken jelenik meg már Magyarországon is az úgynevezett Nutri-Score jelölés.
Keserű koktélt kell lenyelnie a zöldség-gyümölcs termékpályák szereplőinek, akiket egyszerre sújtanak a legkülönfélébb problémák.
Az augusztusban véget érő élelmiszerárstop miatt jelentősen átalakultak a magyarok baromfihúsfogyasztási szokásai.
Hosszú viták tárgya a húsmentes étrend hatása a környezetre, de azt talán még nehezebb kideríteni, egészségesebbek-e a vegán diétát követők.
Habár jelenleg a magyar élelmiszerek 95 százalékát Európába exportáljuk, komoly piacuk lehetne Ázsiában, a Közel-Keleten, és Afrika egyes régióiban is.
Mi a különbség a feldolgozott és a hiper-feldolgozott élelmiszerek között? Tényleg óvatosnak kell lenni a vegán termékekkel?
Pályázati támogatások tartják lendületben a hazai biotermelést, sokan vágnak bele itthon.
Komoly betegséget okozhatnak az ultrafeldolgozott élelmiszerek egy friss vizsgálat szerint.
Elkerülhetetlen, hogy az élelmiszerek előállításának megnövekedett költségei megjelenjenek a fogyasztói árakban.
Brutális, ami a tejtermékek árával történik, de meddig tarthat még az áremelkedés?
Meredeken nő a tejtermékek ára, de egyelőre senki se tudja még, hol fog véget érni a drágulás.
Mi várható a következő évtizedben?

Az Európai Unió előzetes megállapodást kötött a génszerkesztett növények szabályozásáról.
Az idei fokhagyma szezont változó kereskedelmi dinamika, egyenetlen kínálat és árnyomás jellemzi, amit legnagyobb mértékben a kínai fokhagyma befolyásol.
2025-ben a mezőgazdaság kibocsátása 4,4 ezer milliárd forint felett alakult, ez 6,2%-kal több az egy évvel korábbinál.
A forrást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz keretéből nyerték el.
Az elmúlt időszakban az intenzívebben terjedő gombakórokozók miatt minőségi problémákkal is számolni kell a kukoricatermesztésben.