Egyre többen esznek ilyen élelmiszert: de nem biztos, hogy jól teszik
A kutatók szerint a gazdasági sokkok újraírják az étkezési szokásainkat, és ez nem feltétlenül jó.
A kutatók szerint a gazdasági sokkok újraírják az étkezési szokásainkat, és ez nem feltétlenül jó.
Magyarország elemi gazdasági érdeke, hogy időben megküzdjön a biológiai invázióval.
Átfogó tűzelőrejelző módszert dolgoztak ki a Corvinus kutatói, ami alapján több tűzfolyosót is azonosítottak a Kárpátokban.
A Budapesti Corvinus Egyetem vezeti azt az 1,4 milliós eurós európai kezdeményezést, amely zöldebbé tenné a regionális fejlesztési befektetéseket.
Egy friss kutatás szerint új nyitvatartással lehetne növelni a termelői piacok vonzerejét.
Különösen fontos a fiatal női gazdálkodóknak támogatást nyújtani, hiszen a női gazdaságvezetők ma átlagosan idősebbek, mint férfitársaik.
Az eredmények szerint a brit fogyasztók hajlandóak akár kb. 240 forinttal többet fizetni a biológiailag lebomló műanyag palackokba csomagolt vízért.
Bár eleinte csökkent a fogyasztás, de az adó nem tudta elérni fő célját, az egészségre káros élelmiszerek fogyasztásának csökkentését.
A kertészeti ágazatban a tőzegtől való függés csökkentése mind környezetvédelmi, mind szakpolitikai prioritássá vált.
A fenntarthatóság és az agrárkereskedelem közötti kapcsolatot fogják vizsgálni.
A családi gazdasági törvény megteremtette az alapokat.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.