Lesújtó, ami a magyar borral történik: a túlélésért küzdenek a termelők
A móri borász elmondása szerint rendkívül drágán termelnek az ágazat szereplői, miközben folyamatosan szűkül a piacuk.
A móri borász elmondása szerint rendkívül drágán termelnek az ágazat szereplői, miközben folyamatosan szűkül a piacuk.
A zéró tolerancia évi százmilliárdos forgalmat vesz el a vendéglátástól, a szakember szerint korszakváltásban van a hazai alkoholpiac.
Egy nemzetközi kutatás szerint a borászatok 90 százaléka nyereséges vagy nullszaldós borturisztikai tevékenységet folytat.
Az alkohol fontos ipari alapanyag, mely igen sokféle mezőgazdasági termékből vagy melléktermékből indulhat.
A Jammertal Borbirtok vezetője szerint könnyen a gazdasági szakadékba vezethet a nem körültekintő borászkodás.
A legnagyobb kihívás ma már nem az időjárás, hanem az aranyszínű sárgaság nevű betegség.
Lassan már látszik az idei szüret vége: a legtöbb fehérszőlőt már leszedték a Bujdosó borászatban is.
A Magyar Bormarketing Ügynökség célja, új alapokra helyezni a borfogyasztásról szóló társadalmi gondolkodást.
A francia élelmiszerexportőrök attól tartanak, hogy a további importadók miatt termékeik ára meghaladhatja az inflációval küzdő amerikai vásárlók lehetőségeit.
A bor iránti csökkenő kereslet olyan helyzetet teremtett, amelyben a magyar borászoknak minden korábbit meghaladó alkalmazkodásra van szükségük.
Több ismert hazai borászat is veszteségesen zárta a tavalyi évet, csak keveseknek sikerült jó eredményt elérniük.
Nem fest jól a hazai borágazat, egyre több termelő kerülhet bajba Magyarországon.
V. VinÓvár Szakmai Fórum
Egyre több kérdést vet fel a borászat jövedelmezősége, a kisebb szereplőknek viszont létezhet mentsvár.
A fődíjas neve a Szent István Bazilikával szemközti Zrínyi utcában található Csillagok Sétányára is kikerül.
Jó cél a felelős borfogyasztás, de hosszú út vezet oda - Zacher kontra Rókusfalvy az Alapvetés podcastban.
Csökken a világ bortermelése az éghajlatváltozás miatt és látványosan változnak a fogyasztói szokások is.
Az elmúlt két évben jelentősen nőtt az alkalmi borfogyasztók aránya a 18-40 éves korosztály körében.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.