Új szabályozás jön májustól az EU-ban: ez rengeteg gazdát érint
Három új végrehajtási rendeletet fogadott el az Európai Bizottság a takarmány-adalékanyagok uniós szintű szabályozása kapcsán.
Három új végrehajtási rendeletet fogadott el az Európai Bizottság a takarmány-adalékanyagok uniós szintű szabályozása kapcsán.
A rendelet teljes egészében kötelező és közvetlenül alkalmazandó valamennyi tagállamban.
Szigorúbb előírások lépnek életbe a tejtermékek megnevezésére és összetételére vonatkozóan az élelmiszerkönyv módosításával.
Több takarmány-adalékanyag felhasználását is engedélyezése az Európai Bizottság az állattartás során.
A Bizottság rendeletben módosította a cellulózalapú élelmiszer-adalékanyagok felhasználásának szabályait.
Élelmiszer-adalékanyag felhasználásának módosítása - mutatjuk, mit kell tudni a szteviol-glikozidokról.
Megjelent a Bizottság rendelete, amely kötelező a 2025.04.22-ei hatályba lépését követően.
Az állati takarmányokban felhasználható adalékanyagokról szóló jogszabályokat módosított az Európai Bizottság.
A megoldás végig a szemünk előtt volt? Lenyűgöző, mi mindenre képes ez a különleges anyag.
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?
Az olyan innovációk, mint a mesterséges intelligencia, a drónok és a precíziós gazdálkodás, egyre nagyobb szerepet kapnak az agráriumban.
Egy új táplálékkiegészítő segítheti a méhek ellenállóképességét a növényvédő szerek káros hatásai ellen.
Az Európai Bizottság új szabályozása nyomán változások történtek bizonyos élelmiszer-adalékanyagok tekintetében.
Sokféle növényi színanyagot használ az élelmiszeripar, és vannak érdekességek is.
A tejipar szén-dioxid kibocsátásának csökkentését tűzte ki maga elé a Danone és az Ajinomoto.
Az FDA megtiltotta a BVO használatát, amelyet évtizedeken át alkalmaztak üdítőitalokban.
Hamarosan módosulnak a borkősavra és a tartarátokra vonatkozó határértékek az EU-ban.
A szarvasmarhák ellési bénulásának megelőzésén, kezelésén dolgoznak az egyetem kutatói.
A következő évtizedekben egyre komolyabb problémát okozhat az emberiségnek az antimikrobiális rezisztencia.
Több ráktípus kialakulásának kockázatát is növelhetik az úgynevezett újrafeldolgozott élelmiszerek.
Az indiai szamóca, más néven pimpó egyre nagyobb területeket hódít meg itthon, de fogyasztása nem ajánott.
A klímaváltozás és a megváltozott tájhasználat következtében egyre nagyobb kockázatot jelentenek az erdőtüzek.
Itt a figyelmeztetés, miszerint a Közel-Keleten és Európában is rendkívüli hőhullámok és vízhiány tapasztalható.
A tavaszi fagyok várhatóan 10-15%-kal csökkentik majd az országos termést, de egyes fajták esetében 50-60%-os lehet a kiesés.
Több kutatás igazolja, hogy a túlzott műtrágyahasználat, valamint a nem megfelelő talajerő-gazdálkodás és talajművelési gyakorlatok jelentős károkat okoznak.