Durva jelentés látott napvilágot: ezt jó, ha mindenki tudja az élelmiszerekről
A legfrissebb információk szerint az Európai Unióban több mint 58 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezett 2023-ban.
A legfrissebb információk szerint az Európai Unióban több mint 58 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezett 2023-ban.
A FoodTechShow-n 47 kiállító mutatta be legújabb gépeit és digitális megoldásait az élelmiszeripar fellendítésére.
A terület eddig jobbára kiaknázatlan maradt, aminek egyik oka az összefogás hiánya.
Magyar alapanyagból nem volt hiány az idén, bőséges hazai húsvéti sonka kínálat várja a vásárlókat.
Rengeteg előnnyel járhat a mezőgazdaságban a fekete katonalégy lárvájának hasznosítása.
Megdöbbentő mértékű pazarlásról tanúskodnak egy menzán végzett felmérés eredményei.
A megkérdezettek 70 százaléka rendszeresen dob ki élelmiszert - ezek sok esetben még fogyaszthatók lennének.
Hatalmas azon élelmiszerek mennyisége is, amit fel sem használunk, csak bontatlanul, érintetlenül megromolva hajítunk ki a szemetesbe.
Az Európai Parlament javaslatának célja az élelmiszer- és textilhulladék keletkezésének megelőzése és a kezeletlen szemétmennyiség csökkentése.
Az élelmiszer pocsékolásának problémájára hívja fel a figyelmet a Nébih rajzpályázata – az alkotásokat kiállítják.
Még mindig jelentős mennyiségű élelmiszert pazarolnak el az Európai Unió tagállamaiban.
A Freshfel Europe közleményt adott ki, többek között 5 lépésről az energiaválság hatásainak enyhítésére.
Egy friss felmérés alapján a magyarok 23 százaléka saját bevallása szerint is sok élelmiszert dob ki.
Komoly problémákat okozhat az élelmiszerhulladék csökkentését célzó törvény.
2016 és 2019 után idén ismét elindul a Nébih nagy felmérése.
A gerinctelenekkel zabáltatja fel a szerves hulladékot a vállalkozás.

Szlovákiában kritikus mértékben csökkent a barnamedve-állomány, miközben a medvetámadások száma növekedett.
Az EUDR változtatásának célja, hogy kiszámíthatóbbá és egyszerűbbé tegyék az alkalmazást, miközben az erdőirtás elleni küzdelem továbbra is központi cél.
Az ünnepi időszak közeledtével egyre többen választják a személyre szabott, házilag készített gasztroajándékokat.
A beruházások várható élénkülése, a stabilizálódó makrogazdasági háttér együttesen kedvező feltételeket teremthetnek a vállalatok számára.
Az Alapvetés podcast eheti különkiadásában az ágazat fontos szereplői értékelték a 2025-ös év kihívásait.