2024. április 23. kedd Béla
Költsön arra, amire valóban szüksége van! – levélanalízis célzott kezelésekhez (x)

Költsön arra, amire valóban szüksége van! – levélanalízis célzott kezelésekhez (x)

PR cikk
A Natur Agro a saját gyártású termésnövelő anyagok forgalmazása mellett kiegészítő szolgáltatásaival, szakmai tanácsaival is segíti a termelőket. A hazai piacon elsőként vezettük be növényanalízisre alapozott, célzott lombtrágyázási tanácsadásunkat partnereink számára. Levélanalízis szolgáltatásunk segítségével pontosan megállapítható, milyen tápanyagokból szenved hiányt az állomány, így lehetőségünk nyílik célzott, hatékony kezelést biztosítani. A megfelelően megválasztott kezelés segíthet az inputra fordított költségek csökkentésében a hatékonyság növelése mellett.

4 érv a célzott kezelés mellett

  1. Optimális tápanyag utánpótlás: A levélanalízis segítségével azonosítható a növények tápanyaghiányai vagy túlzott tápanyagfelvételének jelei. Ez lehetővé teszi az időbeni intézkedéseket, megelőzve a minőségi romlást és a terméskiesést is.
  2. Költséghatékonyság: A levélanalízis segítségével hatékonyabban lehet felhasználni a tápanyagokat, minimalizálva a túldozírozást és a felesleges költségeket.
  3. Környezetvédelem: A pontos tápanyag-utánpótlás révén csökkenthető a túlzott műtrágyahasználat és a környezeti terhelés. Ez hozzájárulhat a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok elősegítéséhez.
  4. Bizonyított hatékonyság: szántóföldi kísérleteink bizonyítják, hogy a technológia hatékony, alkalmas a növények állapotának optimalizálására, ezáltal terméstöbblet elérésére.

Megéri? A kísérletek megmutatják

A 2018-as évben egy pályázat keretein belül országszerte 24 helyszínen vizsgáltuk a levélanalízisre alapozott, célzott kezelés hatásait kukorica kultúrában.

A kontroll parcella semmilyen kezelést nem kapott, az 2-es parcellát Natur Plasma T biostimulátorunkkal, Natur Active komplex lombtrágyával, valamint Mono Cink adalékunkkal kezeltünk, míg a 3-as parcella ezen felül minden esetben kapott levélanalízis alapján kiválasztott Mono-adalékot is.

Terméseredmények átlaga 24 helyszín alapján:

  • Kontroll parcella: 10,6t/ha
  • Natur lombkezelés: 11,2 t/ha
  • Natur lombkezelés célzottan: 11,59 t/ha

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Választott már kukoricát?

Választott már kukoricát?

Figyelmébe ajánljuk legújabb kiadványunkat, melynek címe Ígéretes kukorica portfóliók 2020 + növényvédelmi és tápanyagtippek.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!