2024. április 25. csütörtök Márk

Két új napraforgóhibriddel bővült a kínálatunk (x)

Agro Napló
A SAATEN-UNION portfóliójának megújításában a magas olajsavas (HO) napraforgók kiemelt helyet foglalnak el.

A már jól ismert DUET CL (HO) mellé 2024-től megbízható teljesítményű újdonságok érkeznek ebbe a szegmensbe, amely az elmúlt években a korábbi kilengésekhez képest stabilizálódni látszik.

A Clearfield technológiát alkalmazó gazdálkodók számára a SOPHIA CL (HO) tökéletes választás lehet, hiszen bevezetésének első évében már sikerrel bizonyította rátermettségét több üzemi fajtasorban elért kiemelkedő teljesítményével. Chernelházadamonyán, kifejezetten magas olajsavas napraforgókat összehasonlító üzemi kísérletben 4,64 t/ha-os termésével mind a 12 versenytársát maga mögé utasította, valamint az ország több területén is kiemelkedően szerepelt.

A középérésű, bókoló tányérállású, erős szárú SOPHIA CL (HO) egészséges, homogén állományt nevel, melyet alacsony növények alkotnak, tág mozgásteret hagyva az esetleges kezeléseknek. Tőszámreakció-vizsgálataink alapján vetéssűrűségét széles spektrumban választhatjuk meg (50–62 000 termőtő/ha), így napraforgótáblánkat ismerve (vadkár, vízállásos területek) nem okoz gondot az optimális tőszám megválasztása. 

A magas olajsavas Clearfield Plus napraforgót termesztő gazdálkodók számára a HOLIB CLP (HO) az ideális választás. A CLHA PLUS gént hordozó hibridek sorában a HO szegmens első képviselője kínálatunkban. Újdonságát jelzi, hogy szelekciós kísérleteinkben nyújtott kimagasló teljesítményével azonnal helyet talált magának a portfóliónkban. A HOLIB CLP (HO) állományát alkotó középérésű növények középmagasak, erős szárúak, érésben bókolnak, a hibrid RLM9+ peronoszpórarezisztenciájának köszönhetően nagy biztonsággal termeszthető az egész országban.

Kiterjedt napraforgó-kísérleti rendszerünknek köszönhetően a jövőben több ígéretes, a hazai viszonyokra szelektált újdonságot tartogatunk kedves partnereink számára, így még tágabb körben tudunk a legtöbb napraforgó-termesztő számára megfelelő hibridet ajánlani. Kövesse kínálatunk alakulását és érdeklődjön bátran kereskedő partnerénél, illetve területi képviselő kollégáinknál, melyek elérhetősége katalógusunkban és honlapunkon is megtalálható.

Ismerje meg a SAATEN-UNION 2024. évi napraforgó-portfólióját!

Marsai Viktor
termékfejlesztő
SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu
-X-

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!