Magyarország legnépszerűbb gombaölő szere elbúcsúzik… (x)

Agro Napló
Az Európai Bizottság a 2023. május 24-25-én megtartott SCoPAFF ülésen leadott szavazatok alapján a dimoxistrobin gombaölő hatóanyag felhasználási engedélye meghosszabbításának megtagadását javasolta.

Ez alapján a meghosszabbítás megtagadásáról szóló 2023/1436 (EU) végrehajtási rendeletet – mely 2023. július 31. napján lépett hatályba – 2023. július 11-én adták ki az Európai Unió Hivatalos Lapjában.

A fenti rendeletben előírt átmeneti intézkedéseknek megfelelően a tagállamok 2024. január 31-ig kötelesek visszavonni a dimoxistrobin tartalmú növényvédő szerek engedélyét. Ez vonatkozik a BASF Hungária Kft. repcében és napraforgóban használt gombaölő szerére, a Pictor®-ra is.

A magyarországi visszavonó határozat az alábbi türelmi időket tartalmazza a forgalmazás és felhasználás vonatkozásában:

  • A Pictor® forgalmazásának végső határideje:    2024. április 30.
  • A Pictor® felhasználásának végső határideje:    2024. július 31.

A BASF kifejlesztette a Pictor® új változatát a Pictor® Active-ot, amely megfelel mind az Európai Unió, mind Magyarország jogszabályai által támasztott forgalmazási követelményeknek. Így a magyar termelők továbbra sem maradnak védtelenek a repce és a napraforgó gombás betegségeivel szemben. A Pictor® Active a Pictor® méltó utódja, amely különleges hatóanyagainak és tökélyre fejlesztett formulációjának köszönhetően Pictor®-szintű betegségkontrollt és még magasabb hozamot biztosít. A szerről további részletes tájékoztatást talál a BASF honlapján, vagy keresheti ezügyben az önnel kapcsolatban álló BASF területi képviselőt.

Pictor® termékoldal: PICTOR® - BASF Mezőgazdasági Megoldások Magyarország Pictor® Active termékoldal: Pictor® Active - BASF Mezőgazdasági Megoldások Magyarország

www.agro.basf.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meghatározó talajvédelem

Meghatározó talajvédelem

A talaj védelme egyre fontosabb a gazdálkodó számára is, de a jövőbeni támogatások elemeként sem elhanyagolható. Az EU-ban is napirenden van ez a téma...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?