2024. május 27. hétfő Hella

Extract, új termék a Väderstad termékportfóliójában (x)

Agro Napló
A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgépgyártó vállalata egy új sorközművelő kultivátor termékcsaládot dob piacra, melynek neve: Extract. Az új termékcsalád a Väderstad talajművelőgép termékportfóliójának része lesz, és 2024 nyarától a Väderstad márkanév alatt kerül forgalomba.

Ez év februárjában a Väderstad bejelentette, hogy felvásárolta a sorközművelő kultivátorok teljes termékskáláját a dán Thyregod cégtől. Az akvizíció magában foglalta a dán cég sorközművelő kultivátor termékeivel kapcsolatos összes szellemi tulajdonjogot.

A sorközművelő kultivátorok új termékcsaládja az Extract nevet kapta, és a Väderstad hagyományos piros, sárga és fekete színeit kapja meg. Kezdetben két modell kerül forgalomba: a vontatott Extract L 16-48 és a függesztett Extract V 8-36. Modelltől függően az Extract L és Extract V is elérhető lesz 225, 250, 450, 500 és 750 mm-es sortávolsággal.

– Az Extract sorközművelő kultivátorcsalád tökéletesen illeszkedik a Tempo szemenkénti vetőgépek jelenlegi portfóliójához, a bevezetés előtt álló Proceed koncepción alapuló új vetőgépekhez és a jövőbeni fenntartható és hatékony gazdálkodáshoz. Ez is egy új termékszegmens számunkra a Väderstadnál, és nagy potenciált látunk a piacon, mondja Mattias Hovnert, a Väderstad értékesítési és marketing alelnöke.

Az egyes vegyszerekre vonatkozó szabályozások bizonytalansága miatt a piacon egyre növekvő kereslet van olyan munkagépre, amely képes elvégezni a mechanikai gyomirtási feladatokat a növénysorok között. A Väderstad Extract magas fővázzal és szabadalmaztatott megoldással rendelkezik a kocsik kiemelésére - ez egyrészt megelőzi a növények sérülését, másrészt hosszabb ideig teszi lehetővé nagyobb növénymagasság mellett is a sorközművelést. Az Extract L vázrendszere egyedülálló megoldással bír, amely két vázat foglal egy fővázba – ami növeli a hatékonyságot és menetszámot takarít meg a gazdálkodónak.

– Ha megkérdezzük a Tempo vetőgépet használó gazdálkodókat és a jövőbe tekintünk, azt látjuk, hogy elmozdulunk a mechanikus lehetőségek felé a gyomirtás területén. A Väderstad immár teljes megoldást kínál a gazdálkodóknak, az Extract tökéletesen illeszkedik Tempo vetőgéphez, és a Proceed koncepcióhoz is, mondja Wolfram Hastolz, a Väderstad talajművelőgép termékmenedzsment igazgatója.

2024 nyarától az Extract sorközművelő kultivátorok bekerülnek a Väderstad mezőgazdasági gépek széles kínálatába, teljes egészében a Väderstad színeiben. A bevezetés az Extract V 8-36 modellel kezdődik, és a tervek szerint az Extract L 16-48 fogja követni.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?