Kulcskérdés az ellés utáni étvágy! (x)

Agro Napló
Az ellés körüli hetek számos változással járnak a tehén számára. A stressz hatásainak mérséklése, a termelés indulása és az újravemhesülésre történő felkészülés az egyszerű kálciumpótlásnál többet igényel!*

Ezért az YMCP® élő élesztőt, magnéziumot, káliumot is tartalmaz, hatékony formában. A népszerű YMCP drench mellett YMCP Vitall® néven bóluszként is elérhető a készítmény!

Dr. Ferenczy Dávid, állatorvos, Rábapordányi Mg. Zrt.:

„2020 október hónapjában használtuk először az YMCP Vitall® bóluszt. Néhány alkalom után beillesztettük a telepi gyakorlatba”

“Két területen is eredményesen alkalmazzuk. A frissen ellett teheneknél előzőleg YMCP drenchet használtunk, jól működött és számos előnnyel járt a magzatburok visszatartás valamint az ellési bénulás kivédésében. Az YMCP Vitall bólusz bevezetésével ezek az előnyök továbbra is megvannak, viszont még könnyebb vele a munkánk, mert praktikus a termék kiszerelése, és oldatkészítés valamint hosszas előkészületek nélkül, könnyen beadható. Az ellést követő napokban ritkán előforduló anyagforgalmi problémák kezelésében is jó eredményekkel alkalmazzuk.”

*M. Al-Qaisi et al., Res. Vet. Sci., 129 (2020), pp. 74-81
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az aszály miatt gazdag a pult

Az aszály miatt gazdag a pult

Az előző évi aszályos nyár csökkentette a takarmánynövények mennyiségét, így az állattartók több állatot küldtek a vágóhidakra – derült ki az Agrárgaz...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!