2024. április 27. szombat Zita

Amit nem érdemes kihagyni – a 41. AGROmashEXPO és AgrárgépShow díjazott újdonságai (x)

Agro Napló
2023. január 25-28. között rendezik meg a 41. AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítást a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Összeállításunkban a kiállítás első napján átadásra kerülő Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési Díj nyerteseit vettük górcső alá.
Nagydíjak

Hazai Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában

Fliegl Abda Gépgyártó Kft. | H pavilon H4C; P szabad (Passzázs) FLIEGL

Fliegl HFW 25.000 centrifugálszivattyús tartálykocsi GUG 45 grúberes hígtrágya injektálóval

A jelenlegi, megváltozott gazdasági körülmények között a gazdaságosság fontosabb, mint valaha, miközben a környezeti előírások szigorodnak, valamint megjelennek a támogatási rendszerben is (eco schemes). Mindezeket figyelembe véve, a gazdálkodói igények minél jobb kielégítése érdekében fejlesztettük ki ezt a versenyképes munkavégzést támogató, centrifugálszivattyús rendszert alkalmazó tartálykocsit, elsősorban az állattartással foglalkozó nagyobb gazdaságok részére.

A hatékonyság a minél nagyobb hígtrágyamennyiség gyors kijuttatásával, a környezeti terhelés csökkentése pedig az azonnali hatékony bedolgozással érhető el. Ehhez a megnövelt áramlási sebességet – megfelelő nyomás biztosítása mellett – speciális kialakítású centrifugál-szivattyúval biztosítja az eszköz. A kijuttató centrifugálszivattyú 6500 liter/perc teljesítményének és az elért nagyobb nyomásnak köszönhetően gyorsabb kijuttatást tesz lehetővé, emellett egyszerűbb szerkezettel rendelkezik és kevesebb karbantartást igényel. A kijuttatórendszert úgy méreteztük, hogy ki tudjuk használni a biztonságos kardánhajtású centrifugálszivattyú folyadékszállítását nagyobb területi teljesítményt érve el.

Az átgondolt fejlesztés eredményeképpen jelentősen csökkenteni lehetett a tartály súlyát a vákuumos megoldáshoz viszonyítva. A tervezés során nagy gondot fordítottunk a gépegység tömegének redukálására, amely kiterjedt a keréktárcsa könnyítésétől a vázszerkezetig. Nagy lehetőség a tartály kialakításnál adódott, ugyanis esetünkben ez nem nyomástartó edény, csupán a folyadék tárolására szolgál, ezért vékonyabb vaslemezfallal vagy műanyagból készül, miáltal kisebb a jármű önsúlya és nagyobb a hasznos tömege. A kisebb önsúly és az egyszerűbb kivitel miatt jelentősen alacsonyabb az ára az azonos méretű, azonban más rendszerű eszközökhöz viszonyítva. A gyorsabb feltöltés és kijuttatás miatt sokkal rövidebbek a ciklusidők, nagyobb a szezonteljesítmény, alacsonyabb az üzemeltetési költség.

>> További részletek a nagydíjas termékről ide kattintva!

www.fliegl.hu | facebook.com/flieglabda

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában

Agrotec Magyarország Kft. | E pavilon 200E

New Holland T4 F/N/V ültetvényes traktorszéria

A New Holland Agriculture az új T4 F/N/V ültetvényes traktorsorozattal tovább erősíti vezető szerepét az ültetvényekre specializált traktorok piacán. Ezt kiválóan bizonyítja, egy független szakmai elismerés, ez esetben a 2022. novemberi EIMA szakkiállításon megszerzett „Best of Specialized” megtisztelő címe a „Tractor of the Year 2023.” díjazottjai között.

A New Holland itt mutatta be először az új 80 - 120 LE közötti motorteljesítménnyel elérhető, 5 modellt felvonultató Stage V. T4F traktorsorozatát, amely ideális traktor gyümölcsösökben és szőlők ültetvényeken dolgozó gazdák számára. Az új síkpadlós kabin kialakítása a piacon kapható legalacsonyabb motorháztetővel kombinálva egyedülálló stílust és a kifogástalan kilátást, valamint helykínálatot biztosít. A VisionViewTM fülke 71 dB (A), zajszintjével a legcsendesebb kategóriájában, mindez tovább növeli a kezelő kényelmét és biztonságát, ugyanakkor az exkluzív Blue CabTM 4 kabin kettős kabinszűrő rendszerrel szerelt.

A közkedvelt 76 fokos bekormányzási szöget garantáló SuperSteer első híd mellett az új T4F traktorok rendelhetőek lesznek Standard bekormányzású verzióban is, illetve előreláthatóan 2023-tól a gyári kínálat kiegészül rugózott első híddal is. A Magyarországi felszereltség része a 82 liter/perc átfolyást biztosító teljesítményű hidraulika szivattyú, amelyhez akár 4 pár elektronikus vezérlésű hátsó hidraulika szelep, valamint oldalsó hidraulika szeleptömb is párosítható.

Oscar Baroncelli, a New Holland mezőgazdasági traktorok globális termékmenedzsmentjének vezetője elmondta: „A New Holland hét évtizede a speciális traktorok szegmensének élvonalában van, termékeink folyamatos innovációjával és fejlesztésével vívtuk ki ezt a vezető pozíciót.” A gyártó a piacvezető kényelmet és a legmagasabb technológiai színvonalat kereső ültetvényes gazdákat kívánja kiszolgálni! Ez a New Holland és a kizárólagos Magyarországi forgalmazó az Agrotec Magyarország Kft. közös küldetése.

>> További részletek a nagydíjas termékről ide kattintva!

www.agrotec.hu | facebook.com/agrotecmagyarorszagkft

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában

AXIÁL Kft. | D pavilon AXIÁL

Hetedik Generációs 728 Fendt Vario

A hetedik generációs Fendt 728 Vario teljesen új fejlesztés. A 7,5 literes, 6 hengeres, alacsony fordulatszámú AGCO Power motor 300 LE-t képes leadni. A 60 km/h sebességet 1450-es fordulatszámon éri el. Karbantartásmentes hidraulikus szelepemelőtőkék révén nincs szükség szelephézag-állításra, a motor folyamatosan optimális szelephézaggal üzemanyagtakarékosan jár. VarioDrive hajtáslánc automatikus összkerék-kapcsolással rendelkezik.

Programozható és fordítható szívásirányú ventilátora révén elmarad a hűtők kézi tisztítása. A 15 tonna megengedett össztömege lehetővé teszi az univerzális traktor nehéz vontatóként való használatát is. Az integrált abroncsnyomás-szabályozó rendszerrel gombnyomásra közúti ill. terepi légnyomást állíthat be a gépkezelő. A precíziós gazdálkodáshoz minden rendelkezésre áll, még az érintés nélküli táblavégi megfordulás is. A vezetőfülke légszűrő rendszere átkapcsolható 4. védelmi kategóriájú védelmi szintre, amely megvédi a járművezetőt a portól, a folyékony növényvédő szerektől és azok gőzeitől. Akár 220 liter szállítási kapacitás, moduláris felépítés, valamint akár tíz kihelyezett kör – ezek a 728 Vario nagy teljesítményű hidraulikájának megkülönböztető jegyei.

>> Az AXIÁL Kft. részéről Umenhoffer Péter marketingigazgató beszélt az AGRO NAPLÓ munkatársának a Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíj – Gépesítés kategóriában elért sikerükről. Olvassa el a részleteket ide kattintva!

www.axial.hu | facebook.com/axialkft

Különdíjak

Hazai Termékfejlesztési díj – Input/Szolgáltatás kategóriában

Martonvásári Bázismag Vetőmagszaporító, Termeltető és Forgalmazó Kft. | H pavilon H3E

Szántóföldi növénytermesztés eredményességének megalapozása és növelése ökológiai innovációval a vetőmagok biológiailag aktív anyagokkal való kezelésével

A Marton Genetics cégcsoport felismerte az MV Supary-ban rejlő csávázási lehetőségeket, miszerint a termékben található baktérium törzsek endospórát képezve vetőmag felületkezelésre alkalmas biológiai készítményt adnak. A csávázást követően optimális környezetbe érkezve a spórák is kicsíráznak és osztódásnak, szaporodásnak indulnak, ezáltal kifejtik hatásukat. Amennyiben a csávázást követően a környezeti tényezők, (hőmérséklet, nedvesség, savas közeg…) nem megfelelő, a spórásodott mikróbák sértetlenek maradnak és mindaddig ebben az állapotban maradnak amíg a körülmények nem teszik lehetővé a szaporodásukat. A MARTON GENETICS által forgalomba hozott csávázott vetőmagok a magyar termelők számára lehetővé teszik a nagyobb és biztonságosan realizálható terméshozamokat, és így jelentősen hozzájárul a magyar agrárágazat fejlődésre és társadalmi megítélésére.

>> Dr. Balla Zoltán, a Marton Genetics cégcsoport kormányzati és vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója beszélt az AGRO NAPLÓ munkatársának a Hazai Termékfejlesztési díj –Input/Szolgáltatás kategóriában elnyert különdíj részleteiről. Olvassa el az interjút ide kattintva!

martongenetics.com | facebook.com/martongenetics

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Digitalizáció kategóriában

KITE Zrt. | F pavilon KITE; A szabad terület KITE1, KITE2, KITE3, KITE4, KITE5

Pellenc digitális szőlőtermesztés

A Pellenc szüretelőgépeken elérhető digitális szolgáltatásoknak köszönhetően már a szőlőtermesztők is elindulhatnak a precíziós mezőgazdaság útján. A rendszer több elemből tevődik össze.

Fedélzeti súlymérés

Valós idejű súlymérést tesz lehetővé, és csak a Pellenc Optimum szüretelő érintőképernyőjén jelenik meg. A pontos mérést a tartályonként elhelyezett 4 db szenzor biztosítja. A mérleg álló helyzetben, egyenes talajon legfeljebb 3%, mozgás közben legfeljebb 5%-os eltéréssel mér.

Telematics

A második lehetőség a Telematics elnevezésű telemetria vezérlődoboz beépítése. A központi vezérlő, amely flottakezelést és távoli diagnosztikát biztosít. A funkciókat, melyeket a PELLENC CONNECT felhő szolgáltatáson keresztül lehet elérni, úgy, hogy az egyik részét a vásárló tudja használni a másik részét pedig a forgalmazó.

Prémium súlymérés, hozamtérképezés

Ehhez a korábban említett fedélzeti súlyméréshez szükséges felszerelés és a Telematics vezérlődoboz együttes megléte szükséges. A folyamatos precíz mérés a GPS alapú helymeghatározással együtt egy pontos térképet készít a területről, amely megmutatja, hogy a termésmennyiség szempontjából mennyire heterogén a tábla.

>> További részletek a különdíjas termékről ide kattintva!

www.kite.hu | facebook.com/KITE.ZRT

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában

AXIÁL Kft. | D pavilon AXIÁL

Horsch Leeb 6.300 VL önjáró szántóföldi permetezőgép

Az új HORSCH Leeb VL önjáró permetezők leginkább szembetűnő újdonsága a rugalmasság és a maximális kényelem. A rugalmasság a tartályméretek, a fúvókavezérlések, és a hidraulikusan állítható széles nyomtávban, és a fokozatmentesen 2 méterig hidraulikusan emelhető hasmagasságban is megmutatkozik. Az 5000, 6000 vagy akár 8000 literes tartályméretek választhatóak, polietilén vagy nemesacél kivitelben. A CCS Pro vízrendszert nagy teljesítményű, 1000 liter/perces rozsdamentes acél házas centrifugál szivattyú működteti, amelyet kiegészít egy dugattyús membránszivattyú is.

Újdonság a PrecisionSpray pulzáló rendszer, amely az 50 cm-ként felszerelt elektromos szelepekkel képes akár fúvókánként is szakaszolni. Az igazi előnye a 20 Hz-en történő fúvóka zárás-nyitás (pulzálás), ennek segítségével 2-3 fúvóka méret kiváltható egyetlen fúvóka mérettel, ugyanis a pulzálás intenzitásának csökkentésével-növelésével nagyon széles tartományban képes mennyiséget szabályozni – azonos cseppméret és nyomás mellett.

>> További részletek a különdíjas termékről ide kattintva!

www.axial.hu | facebook.com/axialkft

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában

KITE Zrt. | F pavilon KITE; A szabad terület KITE1, KITE2, KITE3, KITE4, KITE5

JCB Fastrac Icon traktor

A JCB Fastrac iCon megtartotta az előző szériákból ismert Fastrac-ok műszaki tartalmát (magas közúti sebesség, kiváló komfort, univerzális felhasználhatóság), melyet most az új fülke emelt magasabb színvonalra. Az iCon széria új, kényelmesebb ülést, intuitív, tetszőlegesen konfigurálható kezelőszerveket és teljesen új fejlesztésű érintőképernyős monitort kapott. Az új monitor – amellett, hogy minden fontosabb traktorrészegység beállítható és ellenőrizhető rajta – ISOBUS II munkagépvezérléssel és saját navigációs rendszerrel rendelkezik.

Az új kezelői környezet 3 pillére:

  • iCONFIGURE – személyre szabott irányítási élmény minden kezelőnek
  • iCONNECT – fejlett precíziós mezőgazdasági technológia integrálása
  • iCONTROL – az új hajtásláncszoftverrel egészen új élmény a gép működtetése

A traktor kompatibilis a John Deere Green Star rendszerével, és a KITE Zrt. RTK-hálózatának jelszolgáltatásával is üzemeltethető, így kielégíti a precíziós gazdálkodás erőgépektől megkövetelt műszaki igényt is.

>> További részletek a különdíjas termékről ide kattintva!

www.kite.hu | facebook.com/KITE.ZRT

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában

Vaderstad Kft. | B pavilon B9

Väderstad Proceed vetőgép

A Proceed innovációjának középpontjában az az egyedülálló képesség áll, hogy minden egyes magot egyedileg kezel, és milliméteres pontossággal helyez le. Ez az innováció óriási agronómiai hatással bír. Számos szántóföldi kísérlet alapján jobb kondíciójú és fejlettségű növényekre, magasabb csírázási arányra, gyorsabb kelésre és egyenletesebb állományra számíthatunk a Proceed használatával. A nagyobb pontosság lehetővé teszi a vetőmagmennyiség csökkentését, valamint a növényvédelmi és egyéb kezelések optimalizálását az egész vegetáció során.

Sortávolsága egyszerű átépítéssel 225 és 750 mm között állítható, így például gabonafélék, repce, kukorica, borsó és egyéb magok vetése egyaránt alkalmas. A központi magtartályból érkező mag, a magleválasztás követően a jól bevált PowerShoot technológiára van bízva. A vetőmag-talaj kapcsolatot és tőtávtartást magfogó kerék segíti. Az elektromos hajtású soregységekkel a soronkénti magszámlálás, elzárás, mennyiségvezérlés, kalibrálás, vetésellenőrzés egyszerre valósul meg.

A vetési pontosság új szintet jelent a gabonatermesztésben. A Proceeddel lehetőség nyílik a termesztett növények teljes skálájának vetésére a különböző művelési rendszerekben, kevesebb vetőmag- és műtrágya használata mellett, mely így idő- és költségmegtakarítással jár és hatékonyságnövekedést eredményez.

Fenntartható, hosszú távú megoldásokra van szükség, amelyek kevesebb felhasználással többet teremtenek. A svéd gyártó olyan megoldásokat kínál, amelyekkel a változás élére áll, és segít a gazdáknak szembenézni a jövő kihívásaival. A Proceed egy ilyen megoldás.

>> További részletek a különdíjas termékről ide kattintva!

www.vaderstad.hu | facebook.com/VaderstadMagyarorszag

Prémium oklevélben részesültek

Hazai Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában

ABZ Innovation Ltd. | H pavilon H3C

ABZ Innovation L10 permetező drón

 

2021-ben a győri Széchenyi István Egyetem az ABZ Drone Kft.-vel és az MIB Invest Group Kft.-vel közösen, ABZ Innovation Kft. néven új vállalkozást alapított drónok és hozzájuk kapcsolódó kiegészítők fejlesztésére, gyártására. A fejlesztési projekt első fázisa sikeresen zárult és 2022 októberében a cég piacra dobta az ABZ Innovation L10 permetező drónt. Az európai forgalmazáshoz szükséges minden tanúsítvánnyal és engedélyezéssel rendelkező, a hazai és európai adottságokra tervezett drón egyesíti a jelenlegi, a piacon elérhető innovációkat. A termék tehát a biztonságos és egyszerűen használható dróntechnológiát kínálja a gazdák számára folyamatos támogatás és szerviz biztosítása mellett. A drón a permetezés mellett 15 kg-ig egyéb hasznos teher szállítására is alkalmas. Felszerelhető például a növényi kultúrák természetes ellenségeit vagy egyéb hasznos szervezeteket, biológiai anyagokat kijuttató adapterekkel is, bővítve ezáltal a fenntartható mezőgazdasági termelés eszközrendszerét.

>> További részletek a prémium okleveles termékről ide kattintva!

www.abzinnovation.com | https://www.facebook.com/abzinnovation

Hazai Termékfejlesztési díj – Digitalizáció kategóriában

Afflield Kft. | G pavilon 404A

MachineryGuide BSC ISOBUS controller és BSC EXT modul

A MachineryGuide BSC ISOBUS controller egy ISOBUS kompatibilis permetező vezérlő, amely a BSC EXT nevezetű vezérlő modulok felhasználásával szórófejenkénti szakaszolásra is alkalmas.

Főbb funkciók:

  • automata mennyiség szabályzás
  • helyspecifikus kijuttatás vezérlés
  • automata szakaszolás, a vezérlő saját kimeneteivel max. 12 szakaszig
  • szórófejenkénti szakaszolás a BSC EXT nevezetű vezérlő modulok felhasználásával, max. 100 szórófej kapcsolása
  • kompatibilis 2 és 3 vezetékes szelepekkel
  • nyomás- és átfolyásmérésen alapuló folyadékszabályzásra is alkalmas

>> További részletek a prémium okleveles termékről ide kattintva!

machineryguide.hu | www.facebook.com/MachineryGuide

Hazai Termékfejlesztési díj – Digitalizáció kategóriában

AXIÁL Kft. | D pavilon AXIÁL

mAXI-NET 2.0

A mAXI-NET 2.0 a ma Magyarországon elérhető legmagasabb technikai színvonalú, országos lefedettséggel rendelkező műholdas korrekciós jel szolgáltatás mezőgazdasági felhasználók számára. Az egyetlen, mely képes olyan RTK korrekciós jel szolgáltatására, mely valamennyi Magyarország felett látható műholdas helymeghatározó rendszer (GPS, GLONASS, GALILEO, BeiDou) információját tartalmazza. Ezáltal a korszerű mezőgazdasági „GPS rendszerek” lényegesen több műhold jelének vételével lesznek képesek működni, ami nagyobb pontosságot és kiemelkedő stabilitást biztosít a felhasználóknak szélsőséges körülmények között is. A szolgáltatás használata a napi gyakorlatban semmilyen felhasználói beavatkozást nem igényel, minden automatikusan történik. A rendszer kialakítása (VRS – Virtuális Bázisállomásrendszer) folyamatos működést biztosít néhány bázisállomás kiesése esetén is. Egyszerre képes többezer felhasználót többféle korrekciós jellel kiszolgálni - a szolgáltatás a műholdvevők széles körével kompatibilis.

>> További részletek a prémium okleveles termékről ide kattintva!

www.axial.hu | facebook.com/axialkft

Hazai Termékfejlesztési díj – Input/Szolgáltatás kategóriában

Terragro Kft. | G pavilon 204A

BIOFIL® Klíma talajoltó baktérium készítmény

A BIOFIL® Klíma talajoltó baktérium készítményt hazai kutatók és kutatóintézetek fejlesztették ki közel 8 év munkával, elsőként a világon. A termék természetes és fenntartható módon javítja a talajszerkezetet, a talajok vízháztartását, és növeli a vízmegkötést. A kifejlesztett mikrobiológiai termék a klímaváltozás hatásait célozza csökkenteni. A klímaváltozással együtt járó hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék, az egyre gyakoribb és nagyobb mértékű aszályos időszakok egyre inkább gátolják a sikeres szántóföldi növénytermesztést. A BIOFIL® Klíma készítmény hatására a talajszerkezet és a növények vízellátottsága javul, a talajélet intenzívebbé válik, a talajban lévő és a kijuttatott tápanyagok nagyobb mértékben hasznosulnak. 2022-ben a súlyos aszály ellenére a termék kiválóan szerepelt egyetemi kísérletekben és gazdaságokban kalászos, kukorica és napraforgó kultúrákban. A BIOFIL® Klíma készítménnyel sikeresen vehetjük fel a harcot a klímaváltozás okozta nehézségekkel szemben!

>> További részletek a prémium okleveles termékről ide kattintva!

www.terragro.hu | Facebook: Terragro Kereskedelmi Kft.

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában

Agri Cs Magyarország Kft. | E pavilon 300E

CASE IH Puma 260 AFS Connect

A megbízhatóság, az erő és a gazdaságosság optimális keverékét kínáló Puma 2008 óta a Case IH kiemelkedő sikertörténetévé vált. Az új Puma 260 CVXDrive™ ennek a termékcsaládnak a legújabb modellje. Ez az új traktor új mércét állít fel a kényelemben a megnövelt helyével, több tárhellyel és jobb kilátással, afülkében a max zajszint csak 66 dB(A), ami egy luxusautóéhoz hasonlítható. Az új Puma 260 CVXDrive™,traktor nagyobb teljesítményt és termelékenységet biztosít, csökkentett üzemeltetési költségek mellett, a hosszú szervizintervallumoknak és a proaktív kapcsolt szolgáltatásoknak köszönhetően megnövekedett üzemidővel. Az új zászlóshajó modell középpontjában a Case IH AFS Connect rendszer áll, az automata kormányzási rendszer pedig tovább növeli a termelékenységet, 1,5 cm-es pontossággal RTK+ esetén. Az Advanced Vehicle Suspension (AVS) rendszer ezt egy másik szintre emeli a mellső híd rugózását és a kabin rugózását összehangolva vezérli a még kényelmesebb, rázkódásmentesebb vezetés érdekében.

>> További részletek a prémium okleveles termékről ide kattintva!

www.agrics.hu | facebook.com/agricsmagyarorszagkft

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában

Agrotec Magyarország Kft. | E pavilon 200E

New Holland by Macdon flexibilis gabona adapterek

A prémium minőséget képviselő arató-cséplőgépek, mint a New Holland CR és CX típusok maximális teljesítménye és hatékonysága a hozzájuk kapcsolt betakarító adaptereken alapul, így a gyártó nagy figyelmet fordít az elérhető prémium adapterválasztékra is, mely a New Holland by Macdon adapterekkel tovább bővült. A szántóföldi növénytermesztés során kulcsfontosságú mozzanat a betakarítás. Milyensége döntően meghatározza a gazdálkodó egész éves munkáját és termelékenységét. Különösen a nehezen betakarítható olaj- és fehérjenövények aratása során jelentős veszteségek keletkezhetnek a hagyományos vágóasztaloknál, melyek meghatározzák a vállalkozás jövedelmezőségét. A FlexDraper® vágóasztalok lényege, hogy a jobb- és baloldali vágóasztalrész kiváló talajkövetést képes végezni úgy, hogy a motollaujjak mindig állandó távolságban maradjanak a kaszához viszonyítva. Ez a feltétele annak, hogy a megfelelően vezérelt HD motollaujjak a hevederekre tereljék a terményt, garantálva a veszteségmentes munkát. A kétoldali vágóasztalszárnyak a középső behordó kerethez csuklós rögzítéssel kapcsolódnak, így jön létre a tökéletes talajkövetés. A behordó hevederek – a nagy hozamú kalászosok esetében is – egyenletes anyagáramot biztosítanak a cséplőszerkezetének, ami a tökéletesebb cséplést, hatékonyabb tisztítást, tehát kisebb veszteséget eredményez. Ezen felül a vágóasztalok munkaszélesség-választéka (9,1-15,20m) biztosítja a különböző nagyságrendű kombájnok leterhelését, mely a hajtóanyagmegtakarítást is jelent. A behordó-hevederes konstrukció és a motolla speciális pozicionálási lehetősége pedig a dőlt kalászosok aratását is minimális veszteség mellett teszi lehetővé.

>> További részletek a prémium okleveles termékről ide kattintva!

www.agrotec.hu | facebook.com/agrotecmagyarorszagkft

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában

Amazonen-Werke Kft. | B pavilon B10

Tyrok 400 félig-függesztett váltvaforgató eke

A Tyrok 400 az AMAZONE legújabb félig függesztett váltvaforgató ekéje a maximum 400 lóerős traktorosztály számára. 7-től 9 vasú kivitelig elérhető. Egyedülálló SpeedBlade ekefejjel szerelt, mely megnövelt méretű kormánylemez előrésszel rendelkezik és ©plus edzési eljárással van kezelve. Nagyobb sebességnél, mikor a fő kopáspont hátrább tolódik, a fő kopáspont a kormánylemez előrészen marad, így csökken a kopási költség. A modern ekefej kialakításnak köszönhetően, rendkívül széles a barázdaképzés, melynek nagy jelentősége van az egyre szélesebb kerekek elterjedésével.

Az alapfelszereltség részét képező AutoAdapt automatikus első ekefej igazodással tökéletes a csatlakozó szántás. Nagyméretű támasztókerék gondoskodik a pontos mélységtartásról, mely a teljes ekehosszon stabil, az állított téglalap alakú zártszelvény gerendelynek hála. Gyors, anyagkímélő átfordítás a SmartTurn fordító munkahengerrel. A SmartCenter beállító központ az eke vonófején található minden hidraulikus funkcióval.

>> További részletek a prémium okleveles termékről ide kattintva!

www.amazone.hu | facebook.com/AMAZONE.hu

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában

AXIÁL Kft. | D pavilon AXIÁL

Berthoud Sniper kamerás gyomfelismerő rendszer

Több éves pozitív teszteredmények után, már elérhető a Berthoud Sniper opció, amely a kamerás gyomfelismerést jelenti. Ennek az rendszernek az alapja, a Spray Tronic opció megléte. A Sniper technológiával a néhány, más gyártónál is elérhető Green on Brown (zöld a barnán) permetezés kivitelezhető, amely tulajdonképpen zöldfelület-felismerést jelent a tarlón és annak a lepermetezését foglalja magába. Ilyen irányú fejlesztéseket már a kétezres évek elején láthattunk, ugyanakkor amiben a Sniper többet tud a többieknél, az a Green on Green (zöld a zöldön) permetezés, melynek segítségével állományból tudjuk kipermetezni a gyomnövényt. A különböző algoritmusok között gyors a váltás és felhasználói szintű finomhangolást is lehetővé tesz a rendszer. Ezek a szoftverek elérhetők repcére, kukoricára, napraforgóra, búzára, szójára, ha csak a hazai vetéseket vesszük figyelembe, de elkészültek levendulára és bazsalikomra is. Az új algoritmusok, alapbeállítások viszonylag rövid időn belül előállíthatóak, majd a rendszer finomhangolása automatikusan történik.

>> További részletek a prémium okleveles termékről ide kattintva!

www.axial.hu | facebook.com/axialkft

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában

Fliegl Abda Gépgyártó Kft. | H pavilon H4C; P szabad (Passzázs) FLIEGL

Fliegl KDS 260 Muck Kontroll láncos trágyaszóró

Az organikus trágyák térnyerésével a Fliegl Csoport is bővítette termékpalettáját KDS típusú láncos trágyaszóróival. A KDS 260 Muck Control univerzális szóró láncos-léces lehordó- és varioSPLASH szórószerkezettel rendelkezik. Hidraulikus trágyazsilipje akár résnyire nyitható, így porózus anyagok (pl. mészkőpor vagy baromfitrágya) kisebb mennyiségű szórására is alkalmas. A lehordószerkezet láncszemei 50 t szakítóerőig terhelhetők, a hidromotorhajtás pedig fokozatmentesen állítható. A két vízszintes, 770 mm átmérőjű maróhenger a trágya fellazítását és továbbítását végzi.

A horizontális varioSPLASH szórószerkezet két nagyméretű acéltárcsából készült. Az 1100 mm átmérőjű tányérokon 6 db cserélhető, állítható szórásszögű dobólapát található HB400 kopóbetétekkel és egyedileg állítható biztosítócsavarokkal. A repítőtányérok szórási szöge szériában mechanikusan, opcióban hidraulikusan is állítható. A hektáronkénti kiszórt anyag mennyisége a láncok sebességével, a zsilip nyitásával és a traktor sebességével szabályozható.

>> További részletek a prémium okleveles termékről ide kattintva!

www.fliegl.hu | facebook.com/flieglabda

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában

KITE Zrt. | F pavilon KITE; A szabad terület KITE1, KITE2, KITE3, KITE4, KITE5

JCB 524-70 AGRI PRO teleszkópos rakodógép

A JCB teleszkópos rakodó portfóliójának legújabb és legerősebb tagja a JCB 542-70 AGRI PRO. A gép olyan műszaki paraméterekkel bír mint a 173 lóerős, 690 Nm forgatónyomatékú motor, 160 liter/perc teljesítményű hidraulika szivattyú és a kategóriában kimagasló 50 km/h-s haladási sebesség. A gyártó saját szabadalmú, újrahangolt DualTech VT hajtóművével kombinálva egy páratlanul gyors és termelékeny teleszkópos rakodógépet kapunk mely megállja a helyét legyen szó küzúti vontatásról vagy akár állattartó telepi munkáról. A biztonságos közlekedés érdekében megerősítették és megnövelték a hidakat és fékrendszert, ezen felül a megfelelő tapadás érdekében 500 mm széles abroncsokkal látták el a rakodógépet. Szériakivitelben elérhető az SRS gémlengéscsillapítás mely a kezelő komfortját hivatott szolgálni rakománnyal történő haladás közben.

>> További részletek a prémium okleveles termékről ide kattintva!

www.kite.hu | facebook.com/KITE.ZRT

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában

Lemken Hungária Kft. | B pavilon B4

Lemken Solitair DT vetőgépkombináció

Az eddig jól bevált Compact Solitair pneumatikus vetőgépek kiváltására a 2023-as évtől a Lemken piacra vezeti a Solitair DT típusú vetőgépcsaládját, mely első lépésben 4, illetve 6 méteres munkaszélességben áll a gazdálkodók rendelkezésére. A nagy méretű osztott magtartályának köszönhetően a lehető legnagyobb területteljesítményre fejleszették. A viszonylag kis tömege ellenére is kiváló magágyat tud készíteni, azt jól, akár több lépésben vissza tudja tömöríteni, hogy a vetőmagok a legjobb körülmények között indulhassanak kelésnek, várhatóan a legnagyobb hozamot generálva az ügyfelek számára. A Solitair DT egy olyan, minden igényt kielégítő kompakt vetőgép, mely egy menetben történő magágykészítésre, visszatömörítésre és vetésre lett kitalálva, ezzel időt és energiát spórolva a felhasználójának. Okos, intelligens felhasználóbarát megoldásaival, illetve a számtalan opciónak köszönhetően mindenki a saját igényei szerint személyre szabhatja vetőgépét.

>> További részletek a prémium okleveles termékről ide kattintva!

facebook.com/LEMKEN.Hungary

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában

Multiva Magyarország Kft. | A pavilon 304C

Multiva eForte vetőgép

Az új Multiva eForte vetőgépek a hagyományos mechanikus gépek formavilágát és praktikumát teljesen megújult elektromos hajtással ötvözik. Az eForte adagoló tengelyeit elektromos motorok forgatják, melyek azonnal reagálnak a sebesség változására, és hozzáigazítják a kijuttatott mennyiségeket. Az elektromos motorok rugalmassága és az ISOBUS vezérlés lehetővé teszik a kijuttatási mennyiségek precíziós vezérlését és a vetés automatizálását. Alapfunkció az összes inputanyag előre feltöltött térkép alapján való kijuttatása. Szakaszvezérléssel automatikus táblavégkezelést, félgép lezárást is kapunk.

Az eForte egyedülálló módon beépített tartállyal rendelkezik aprómagok és starter műtrágya kijuttatásához, mely ugyanúgy fokozatmentes és távvezérelhető adagolást kapott. A különleges két cellás adagoló egységek lehetővé teszik az aprómagok még precízebb, egyenletes kijuttatását. Az eForte továbbra is vérbeli no-till vetőgép, de hagyományos talajművelési rendszerekben is tökéletesen alkalmazható.

>> A Multiva Magyarország Kft. marketingmenedzsere, Witzl Tamás mesélt az AGRO NAPLÓ munkatársának a prémium okleveles termékről. Olvassa el a részleteket ide kattintva!

www.multiva.hu | facebook.com/MultivaMagyarorszag

A kiállítás 2023. január 25-27. között 9.00-18.00-ig, 2023. január 28-án 9.00-17.00-ig látogatható.

A 41. AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás ünnepélyes megnyitó időpontja: 2023. január 25. (szerda) 14.00
Helyszín: Hungexpo, B pavilon, fórum színpad
A kiállítást megnyitja: Dr Nagy István agrárminiszter

A belépéssel és a jegyekkel kapcsolatos összes információ az agromashexpo.hu/latogatoknak/altalanos-informaciok oldalon olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult a hétvégén az idei 38. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!