2024. május 29. szerda Magdolna

Megnyitja kapuit a Väderstad Farm Németország (x)

Agro Napló
A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgép gyártója hivatalosan is bemutatja a Väderstad németországi farmját. A gyártó központja mellett található hazai gazdasággal együtt ez a két farm egyfajta tudásközpontként működik majd, ahol bemutatjuk innovációinkat, valamint találkozhatunk partnereinkkel és ügyfeleinkkel.

A Väderstad Farm Németország, Niedersachsenban, Helmstedt mellett található.

- A svéd gyártónak jelenleg két bemutató gazdasága van, egy Svédországban és egy pedig Németországban, ahol találkozhatunk vevőinkkel, partnereinkkel, valamint a sajtó képviselőivel. Ezek a gazdaságok olyan kísérleteknek adnak helyet, amelyek segítségünkre lehetnek abban, hogy új megoldásokat és koncepciókat dolgozzunk ki a jelen és a jövő mezőgazdasága számára. A Mezőgazdasági Kamarával, az egyetemekkel, valamint egyéb szervezetekkel kialakított háttérkapcsolatainknak köszönhetően könnyen megoszthatjuk a folyamatban lévő kísérletekkel megszerzett tudást és információt – mondja Nina Pettersson, a Väderstad vezető agronómusa.

A Väderstad Farm Németország egy 50 hektáros gazdaság, amelyhez egy 800 m2-es gépcsarnok is tartozik, ahol bemutatókat és képzéseket tartanak. A gépcsarnokon belül egy klasszikus piros svéd házikót is építettünk, amelyet irodaként használunk.

A bemutató gazdaság a rendszeres képzéseken és szántóföldi teszteken kívül, olyan külső rendezvényeknek is helyet ad, mint például a 2022. október 11-12-i PressEvent.

- Nagy izgalommal várjuk a látogatóinkat az új bemutató gazdaságunkban, amely kitüntetett szerepet kap abban, hogy meglévő és jövőbeni termékeinket, valamint módszereinket a vevőink igényeinek megfelelően optimalizálhassunk. Ez az a hely, ahol mindenki láthatja azt a különleges utat, amit a Väderstad képvisel a mezőgépgyártók népes táborában – mondja Karl-Hubertus Reher, a Väderstad németországi ügyvezető igazgatója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?