Magas előrendelési akció Horsch Maestro szemenkénti vetőgépekhez (x)

Agro Napló
Használja ki az eddigi legmagasabb előrendelési kedvezményt, és válassza ki az Önnek legmegfelelőbb típust a Horsch Maestro széles választékából.

Magasfokú precizitás

A Horsch Maestro szemenkénti vetőgépek új generációját a legnagyobb precizitásra tervezték. A szemenkénti vetés legfontosabb hozamtényezője a pontos mélységelhelyezés, valamint a magok rendes beágyazása, hogy homogén legyen a növény kelése. A mélységszabályozás egyik legfontosabb eszköze az optimális csoroszlyanyomás megválasztása és alkalmazása. Szinte minden Maestro vetőgépnél alapfelszereltség a hidraulikus csoroszlyanyomás állítás, amelyet a kezelő nagyon kényelmesen, az ISOBUS terminálon keresztül állíthatja be 150, illetve legfeljebb 350 kilogramm között

A HORSCH saját fejlesztésű AutoForce opciós rendszere ennél sokkal nagyobb precizitást eredményez. Az AutoForce munka közben automatikusan igazítja a csoroszlyanyomást az aktuális talajviszonyokhoz. Ha táblán belül a szenzorok változó talaj kötöttséget érzékelnek, akkor a rendszer automatikusan azt a nyomást választja és állítja be, amellyel biztos a vetőcsoroszlyák behatolása a talajba. Így mindig pontosan megmarad az előre beállított magmélység. Nincs veszélye annak, hogy a vetőegység túl sekélyen vagy akár a talaj felett mozogjon, mert túl kicsi a csoroszlyanyomás a hirtelen megváltozott talajkörülmények esetén.

A rendszer megakadályozza a talaj felesleges tömörödését is a vetőbarázdában, amelyet túl nagy csoroszlyanyomás okozhat. Ezek a tömörödések negatívan befolyásolhatják a gyökér növekedését és a növények fiatalkori fejlődését, különösen nedves vetési körülmények között.

Rendkívül széles választék

Szinte minden gépméretnél és típusnál kétféle elven működő adagolórendszer közül is választhat: a hagyományos vákuumlevegős rendszer mellett már nyomott levegős technológiával rendelkező verziók is vannak. A típusjelölésben a „V” vákuumos, az „X” a nyomott levegős adagolóra utal.  így a Horsch Maestro szemenkénti vetőgép optimálisan alkalmazkodik a helyi körülményekhez, a gazdaság méreteihez és követelményeihez az egyedi alkalmazási feladatokhoz.

A függesztett vetőgépek 6-8-9 soros kivitelben érhetőek el 75 cm vagy 76,2 cm sortávolsággal, illetve 12 soros verziónál 45 cm vagy 50 cm sortávolsággal dolgozhatunk. Egy átalakító készlet segítségével ez utóbbi akár 8 sor 75 cm kivitelre is átszerelhető. A 70 literes soronkénti magtartály megfelelő kapacitást biztosít ahhoz, hogy a nap minél kisebb hányadában álljon a munka a kiszolgálás miatt. A függesztett Maestro vetőgépek rendelhetőek műtrágya csoroszlyák nélkül is, amennyiben az alkalmazott technológia nem kíván műtrágya kijuttatást a vetéssel egy menetben. Ellenkező esetben a műtrágya kijuttatás frontfüggesztett tartályból történik, a mikrogranulátum pedig vagy osztott fronttartályból, vagy 400 literes központi ráépített tartályból.

A vontatott kivitelű gépeknél már alapfelszereltség a műtrágya kijuttatás, amely a 6 soros típusnál 2.800 literes, a 8-9 soros, illetve a 12 sor / 50 cm típusoknál 3.000 literes központi tartályból történik. Ezzel a kapacitással már az egy munkanapon belüli tankolások miatti állásidők összege is jelentősen csökken. Itt is alaphelyzetben 70 literes a soronkénti magtartály, de opcióban már elérhető a 800 literes központi magtartály is.

Ha még nagyobb kapacitásra van szükség, akkor Önnek a 12 soros 75 cm vagy 76,2 cm sortávolságú vetőgépeket ajánljuk. Ezeknél a típusoknál már alapból központi a magtartály is, a műtrágya és a vetőmag egy nagy térfogatú osztott tartályból kerül a vetőelemekhez.

5.400 liter műtrágya és 2.200 liter vetőmag mellett a 3.800 liter műtrágya és 3.800 liter vetőmag verzió is felár nélkül választható, amennyiben kevesebb műtrágya kijuttatás és még nagyobb vetési teljesítmény a cél.

Ha még ennél is nagyobb területteljesítmény az elvárás, akkor ott vannak a 16 soros, vagy 24 soros vetőgépek 75 cm vagy 76,2 sortávolsággal. Utóbbinál opcióban rendelhető folyékony műtrágya kijuttatás is a szilárd műtrágya helyett.

45 cm vagy 50 cm sortávolsággal pedig 18, 24 soros típusok vannak, de létezik akár 36 soros is. Ne feledje, szinte mindegyik típusnál választhat vákuumos vagy nyomott levegős verzió között!

Nézzen szét Horsch Maestro kínálatunkban, és javasoljuk Önnek, hogy már rendelje meg új vetőgépét, hogy a tavaszi szezont jó eséllyel már az új géppel tudja elkezdeni.

Ehhez pedig használja ki a most elérhető legmagasabb előrendelési kedvezményt, melynek feltételeiért keresse az AXIÁL Kft. gépüzletágának területi képviselőit.

Fotók: Horsch

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!