2024. május 29. szerda Magdolna

A Väderstad bemutatja az új Carrier XT 425-625 rövidtárcsát (x)

Agro Napló
A Väderstad, mint a világ egyik vezető talajművelő és vetőgép gyártója, bemutatja az új Carrier XT 425-625 rövidtárcsát. A mukagép könnyű beállíthatósága, valamint az elforgatható tárcsatartó tengely lehetővé teszi, hogy a művelés minőségét és intenzitását mindig a munkamélység függvényében optimalizáljuk.

A Carrier XT a jól ismert Carrier rövidtárcsa családunk legújabb tagja, amelyet nagy sebességű alapművelésre éppúgy használhatunk, mint magágykészítésre. A modern gazdálkodás összes kihívását kezelni tudja az ultra-sekélytől a mélyebb művelésig.

A Carrier XT három különböző munkaszélességben érhető el, úgymint 4,25, 5,25 és 6,25 méter. Az új típus függesztett és vontatott kivitelben is megrendelhető, a szimpla és a kétsoros tömörítőhengerek széles választékával.

Az új Carrier XT legnagyobb újdonsága, hogy a tárcsatartó tengely szöge hidraulikus úton állítható, így a munkagép képes az átművelési intenzitás optimalizálására sekély művelés esetén is, valamint a mukamélység pontos tartására mélyebb talajmunkák során.

– A tárcsa szögének növelésével fokozhatjuk a talajba hatolás mértékét, míg a dőlésszög változtatásával az átművelési intenzitás módosítható. A Väderstad sok időt és energiát fordított a tárcsaszögek finomhangolására, amelynek eredménye a szántóföldi teljesítmény maximalizálása lett, mondja Wolfram Hastolz, a Väderstad talajművelő gépek fejlesztéséért felelős szakembere, majd folytatja

– A Carrier XT-vel lehetőségünk nyílik arra, hogy a tárcsaszögeket a munkamélység tekintetében optimalizáljuk. Mindez azt jelenti a gazdálkodók számára, hogy már sekély munkaművelet esetén is teljes átművelést lehet eléreni, míg mélyebb talajmunkáknál tartható a beállított munkamélység és mérsékelhető a talajáramlás, mindez pozitívan hat az üzemanyag felhasználásra.

A Carrier XT felszerelhető a 450 mm-es és a 470 mm-es TrueCut tárcsával, valamint az ultra-sekély műveléshez használható CrossCutter Disc-kel is.

– Minden tárcsatípus magas minőségű, V-55 típusú svédacélból készül a saját tulajdonunkban lévő Väderstad Components üzemeiben, ami biztosítja a kopásállóságot és tartósságot, mondja Wolfram Hastolz.

Az új Carrier XT 425-625 hivatalos bemutatója a németországi DLG szántóföldi napokon lesz júniusban. A munkagép 2022 októberétől rendelhető.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?