A Väderstad bemutatja az új BioDrill 500-at a Tempo L vetőgéphez (x)

Agro Napló
A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő-, és vetőgép gyártó vállalata egy új mikrogranulátum kijuttatására alkalmas egységet hoz piacra, amely a Tempo L 12-24 vetőgépekhez rendelhető. Az új BioDrill 500 pneumatikus elven működő mikrogranulátum egység starter műtrágya, csigapellet, valamint talajfertőtlenítő szer precíz kijuttatására alkalmas.

A BioDrill 500-at először, a jelenleg is tartó Väderstad Tour során láthatják a gazdálkodók és a kereskedőknek. A mikrogranulátum egység a vonórúd közepére helyezett nagy kapacitású, 500 literes tartályról kapta a nevét. A BioDrill 500 elülső oldalán található nagy teljesítményű hidraulikus ventilátor szállítja a mikrogranulátumot a tartályból a Tempo L hátsó részén lévő, elosztófejekhez. A mikrogranulátum adagolását a jól ismert Fenix III rendszer végzi, amely lehetővé teszi ISOBUS vezérlés által két szekcióban történő kijuttatást, 2-50 kg/ha teljesítménnyel, 7,5-15 km/h haladási sebességgel.

- A Tempo L mindkét szárnyán egy-egy elosztófej található, amely a mikrogranulátumot az egyes soregységeknél lévő csoroszlyákhoz szállítja. A két elosztófej és a két Fenix III adagolórendszer kombinációja azt is jelenti, hogy a Task Control segítségével lehetőségünk van a kijuttatás egyik oldalon történő leállítására - mondja Mattias Hovnert, a Väderstad globális értékesítési és marketing igazgatója.

A mikrogranulátumok kiadagolásának mennyiségi szabályozása érdekében, a Fenix III elektromos adagolórendszer cserélhető hengerekkel rendelkezik, amelyeket a kijuttatandó mennyiség függvényében választhatunk meg.

A BioDrill 500 mikrogranulátum egység a Tempo L 12-24 soros vetőgépekhez rendelhető, 2022. június 1-től.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!