2024. május 27. hétfő Hella

A Väderstad fennállásának 60. évfordulóját ünnepli (x)

Agro Napló
A Väderstad – a világ egyik vezető gyártója a talajművelés- és a vetéstechnológia terén – 2022. április 26-án ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. A elmúlt 60 év alatt a svéd gyártó mindig is a mezőgazdaság fejlődésének motorja volt, lehetővé téve a gazdálkodók számára, hogy a minennapos munkafolyamataik egyszerűsítése révén, folyamatosan javítsák üzleti eredményeiket. 

Minden 1962-ben kezdődött, amikor a gazdálkodó Rune Stark és felesége Siv egy svédországi Väderstad nevű faluban belefáradt a fából készült művelőeszközök minduntalan javításába. Valami egészen újat képzeltek el, valami tartósabbat, ami vasból készül.

A víziójuk nagyban hozzájárult a növénytermesztés gépesítésének fejlődéséhez. Most 60 évvel később igaz Rune már nincs velünk, de a progresszív gondolkodás és a folyamatos fejlesztés a vállalat legfőbb ismérve.

Az elmúlt 60 évben a Väderstad egyre fontosabb szerepet játszott a világ élelmezésében, fontosságunkat jól szemlélteti az a számtalan újítás, amit a piacra hoztunk annak érdekében, hogy a gazdálkodók hatékonyabban termelhessenek. Mint vállalat évről évre folyamatosan növekedtünk újabb piacokat hódítottunk meg, és közben egyre több gazdálkodó vált partnerünkké, mondja Crister Stark a tulajdonosi család második generációjának képviselője. 

Az elmúlt időszakban a Väderstad olyan úttörőnek számító termékeket mutatott be, mint például a klasszikus, egymenetes vetőgép, a Rapid vagy például a Carrier, amely forradalmi újítást jelentett a talajművelésben. 2012-ben bemutattuk a Tempo-t, amely a nagy vetési sebesség és a páratlan precizitás kombinációjának iskolapéldája. Végül, de nem utolsó sorban a Proceed-nek köszönhetően egy újabb technológiai ugrásra készülünk, mivel egy olyan vetőgépet fejlesztésén dolgozunk, amely szinte az összes gazdasági növény nagy pontosságú vetésére alkalmas. 

- Gazdálkodóinkkal együtt közös úton járunk, ugyanazon cél motivál bennünket, hogy új talajművelési és növénytermesztési módszereket találjunk, új megoldásokat, amelyek tovább javítják eredményeinket és még versenyképesebbé tesz bennünket. Hálásak vagyunk, hogy egyre több gazdálkodó választ minket a talajművelés és a vetés gépesítése terén. Mindennap mindent megteszünk azért, hogy folyamatosan megfeleljünk az elvárásoknak, vagy túlszárnyaljuk azokat - mondja Henrik Gilstring, a Väderstad Group vezérigazgatója, a tulajdonos család harmadik generációjának képviselője.

A Väderstadról

A Väderstad innovatív, nagy hatékonyságú munkagépekkel és technológiával látja el a modern mezőgazdaságot. A mindennapi munkafolyamatok egyszerűbbé tételével javítható a gazdálkodás eredménye, így kíván a vállalat piacvezető szerepet elérni a talajművelés és a vetéstechnológia terén. A jelenleg 40 országban aktív, családi tulajdonban lévő vállalat központja a svédországi Väderstadban található. 2021-ben a vállalatnál 1900 munkavállaló dolgozott, a vállalat éves árbevétele pedig 420 millió eurót ért el.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?