Listego Pro: új formulációjú, hatékony posztemergens gyomirtó szer CLP napraforgóban

Agro Napló
Erős hatás a szerbtövis, selyemmályva és csattanó maszlag ellen / Kimagasló hatás magról kelő egyszikű gyomok ellen / Rugalmas kijuttathatóság / Csapadékfüggetlen

A Listego Pro 50 g/l imazamox hatóanyagot tartalmazó, kizárólag a Clearfield® Plus napraforgóhibridekben használható posztemergens gyomirtó szer. A készítményt 0,6–1,0 l/ha dózisban posztemergensen, a kultúrnövény 2 leveles állapotától a 8 leveles fejlettségéig kell kijuttatni. A kezelés optimális ideje a magról kelő kétszikű gyomnövények 2–4 leveles, a magról kelő egyszikű gyomfajok 1–3 leveles állapotában van.

 

Balra Listego Pro + Eucarol Plus hatása fehér libatoppal erősen fertőzött területen, Tata, 2019. június 2.

 

Alacsonyabb dózisban (0,6–0,8 l/ha) is hatékony a vadrepce, disznóparéj fajok, fekete csucsor, csattanó maszlag ellen. Erős gyomfertőzés esetén, fejlettebb gyomnövények ellen, vagy nehezen irtható gyomnövények (kakaslábfű, muhar fajok, selyemmályva, parlagfű, keserűfű-, szerbtövis és libatop fajok) ellen a magasabb, 1,0 l/ha dózisban kell kijuttatni (1. ábra).

 

A készítmény mellé javasoljuk az Eucarol Plus 0,5 l/ha dózisban történő alkalmazását (a csomag tartalmazza), amellyel az erősebb viaszréteggel borított, fejlettebb (pl.: fehér libatop, egyszikűek) gyomok ellen is hatásosabb.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Kezelésből ötös!

Kezelésből ötös!

Az FMC optimista hangulatban tartotta meg évindító növényvédelmi fórumát, amely méltán az egyik legszínvonalasabb online rendezvénnyé nőtte ki magát a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!