Hetech Trend Kft. – gabonatárolás felsőfokon (x)

Agro Napló
A gabonasilók, a gabonaszárítók és a magtisztítók tervezésének, gyártásának, valamint kivitelezésének munkafolyamatait ismerhették meg az érdeklődők ez év augusztusában Kecskeméten a Hetech Trend Kft. rendezvényén, a Hetech Szakmai Napok elnevezésű eseményen, amelyen részt vett az Agro Napló munkatársa is, ahol megismerkedett a hazai legmagasabb minőségű tárolási lehetőségekkel.

Minden gazdálkodónak és a magyar mezőgazdasággal munkakapcsolatban lévőknek is köszönetet mondott Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Bács-Kiskun megyei elnöke a rendezvény fővédnöke, amikor köszöntötte a szakmai rendezvényen megjelenteket. Mindehhez hozzátette: rendkívül fontos ugyanis a hazai agrárium erősödése, ami az elmúlt nehéz – a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett – helyzet alatt is folyamatos volt.

Kiemelte: a mezőgazdasági termeléshez szükséges feltételek Magyarországon adottak. Ez fontos a sikeres gazdálkodáshoz, legyen szó növénytermesztésről vagy állattartásról. Mindkettőhöz szükségesek a jó feltételek, hogy a gazda munkája eredményét is láthassa és élvezhesse. A megyei agrárium teljesítményét értékelve úgy fogalmazott, hogy Bács-Kiskun megye az országos termelés mintegy 10 százalékát adja, de vannak olyan területek, mint például a szarvasmarha- illetve a juhtartás vagy a tojástermelés ahol ez az arány nagyobb, mint 10 százalék. Jelezte azt is, hogy gabonából az idén a megyében mintegy 670 ezer tonnát takarítottak be. Hozzátette: az agrár-integráció erősítése fontos, mivel ez a fejlődés az előrelépés egyik alapfeltétele. Fel kell ismernie ugyanis mindenkinek, aki az ágazatban tevékenykedik, hogy az együttműködésnek nincs alternatívája. Ebben, vagyis az összefogás erősítésében Bács-Kiskun megye szeretne példát mutatni az ország más régióinak.

Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra is, hogy a gazdasági fejlődés motorja az agráriumban is a fejlesztés, az innováció. Lépést kell tartani ugyanis a korral, a technológia fejlődésével és annak alkalmazásával. Ezért a lehető legtöbb okos megoldást kell alkalmazni a magyar agrárágazatban. Ezen a területen letette névjegyét a Hetech Trend Kft. is, amely Magyarország egyik vezető vállalkozása a szárító, a tisztító és a tárolási technológia területén.

 A munka szinte minden fázisa számítógépes támogatással folyik a cégnél, ami magas színvonalú tervezést, gyártást és kivitelezést eredményez. A cég nevéhez fűződik több mint 300 beruházás ezen a területen, és mintegy 1 millió tonna tárolótér-kapacitás megvalósítása. Ez utóbbi nemcsak hazánkat, de a környező országokat is jelenti. Ezt követően a NAK megyei elnöke még több pályázható pályázat részleteit is ismertette a jelenlévőkkel.

Incze Miklós, a Hetech Trend Kft. egyik tulajdonosa a cég történetébe, illetve a fejlődés és fejlesztés különböző fázisaiba avatta be a szakmai nap résztvevőit. Többek között elmondta: a cég neve abból az egyszerű tényből fakad és származik, hogy a múlt század 90-es éveinek elején alapított vállalkozást heten hozták létre. Azaz a Hetech elnevezést közvetlenül nem lehet összekapcsolna a high-tech-kel, mint azt sokan teszik. A „ch” pedig a cég nevének végén a tárolástechnológiát hivatott jelezni.

Jelezte: ennek az évezrednek az elejétől – pontosan 2004-től – már csak két tulajdonos birtokolja a céget. Ekkor született a döntés arról, hogy a mérnöki iroda tevékenységét kibővítik saját fejlesztésű berendezések előállításával. Ez a folyamat állandó fejlődést hozott a társaság számára, ami azt eredményezte, hogy ma már mintegy 2 hektáron 6000 négyzetméternyi épületben dolgoznak a kft. munkatársai.

A céget a hasonló tevékenységet végző többi piaci szereplőtől az különbözteti meg, hogy saját tervezésű és gyártású berendezéseket kínálnak a vásárlóknak, amit fel is építenek és üzembe is helyeznek. Ennek egyik fontos alappillére, hogy saját tervezésű vezérlő- és kijelzőrendszert alkalmaznak a kivitelezésben. Mindebből következik az az előny, amely a Hetech Trend Kft. mellett szólhat egy-egy megrendelésnél, mégpedig az, hogy ha bármi gond adódik egy-egy megvalósított beruházás működése során, akkor a cég azonnal reagálni tud és rögtön kijavítja az esetleges hibát vagy hibákat, erre felkészült szervizszolgáltatása van.

Az elmúlt 20 év egyik legnagyobb eredménye, hogy sikerült olyan céget létrehozni, ahol minden dolgozó jól érzi magát, és a cég tevékenysége ennek köszönhetően a piacon is eredményes és hasznot hozó.

Ezt mutatja, hogy az alkalmazottak egy jelentős hányada már több mint 10 éve dolgozik a kft.-nél. A cégcsoport működése során eljutott oda, hogy már nemcsak az országhatárokon belül, hanem a szomszédos országokban is végez munkát. Ezért alapított a kft. külföldön is cégeket a környező országokban, például a Vajdaságban vagy Erdélyben. De már Szlovákiában és Horvátországban is van a Hetch Trend Kft.-nek futó projektje, és kacsingat Szlovéniára is – mondta Incze Miklós.

A jövőről szólva a cégtulajdonos elmondta: a cég sikerének titka a folyamatos fejlesztés, azaz nem lehet a babérokon megpihenni. Fejleszteni kell a termékeket, és fejleszteni kell a gyártást is, ez a sikeres piaci jelenlét legfontosabb alapfeltétele. „Nagyon fontos a mi iparágunkban is a digitalizáció eredményeinek alkalmazása, amely területen lépésről-lépésre előre kell haladnunk” – zárta gondolatait Incze Miklós, mindehhez hozzáfűzve, hogy jövőre már várhatóan újabb 4000 négyzetméteres üzemcsarnokkal bővítik a cég telephelyét (www.hetech.hu).

Ezt követően a résztvevők egyebek mellett szakmai előadásokat hallgathattak meg a komplex tervezés és projektlebonyolítás, valamint a telephely-fejlesztés kérdésköréről, a PB-gáz szerepéről a terményszárításban az építőipari kivitelezés kulisszatitkaival is megismerkedhettek, valamint beavatták őket a tökéletes weboldal készítésének rejtelmeibe és a pályázatok jövőjébe is betekintést nyerhettek.

Továbbá részt vehettek egy üzemlátogatáson is, ahol ugyancsak a szakterület részleteivel ismerkedhettek meg.

-an-
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
mobilGAZDA: A jövő megérkezett

mobilGAZDA: A jövő megérkezett

Az idei évtől lehetőség nyílik a mobileszközökön működő mobilGAZDA alkalmazáson keresztül kommunikálni a gazdálkodóknak a Magyar Államkincstárral. Az...

Legalább két hetet csúszik az aratás

Legalább két hetet csúszik az aratás

Legalább két hetet csúszik az aratás az idén. Elsősorban azért, mert a hűvös május miatt még nem érett a termés, de a felázott földekre amúgy sem lehe...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. június 25. 05:58