A kijuttatási tervek használata ISOBUS, pendrive, idegeskedés és bonyodalmak nélkül is lehetséges! (x)

Agro Napló
Az Ag Leader termékei szoftver és hardver oldalról is széleskörűen támogatják a kijuttatási tervek létrehozását, felhasználását és végül a megvalósulás dokumentálását.

A több éve piacon lévő Ag Leader InCommand kezelőfelületek legnagyobb előnye, hogy a fejlesztések első számú célpontja, a munkagépvezérlési feladatok és az adatkezelési igények legmagasabb kiszolgálása. A korábbi pendrive-os gyakorlat mellett kezdetektől fogva a termékhez csatolt wifi modul is segíti az adatok küldését és fogadását. Az InCommand tulajdonosok úgy kaphatják meg a kijuttatási tervüket, hogy közvetlenül a szaktanácsadó küldi el az adatokat az interneten keresztül, és a munka végeztével, ugyanezen a csatornán vissza is kerül a megvalósulási térkép.

Mi kell ennek a működéséhez?

  • InCommand kezelőfelület
  • Legalább a telephelyen wifi-re való csatlakozási lehetőség vagy mobilinternet hozzáférés a traktorban
  • AgFinti Essential szoftver előfizetés, mely biztosítja a kijuttatási tervek és megvalósulási térképek továbbítását

Szerencsések az Ag Leader kezelőfelületet használói, mert becslésem szerint, területarányosan a kijuttatási tervek 70%-80%-a esetén olyan szaktanácsadó áll a gazda mögött, aki Ag Leadert SMS programmal készíti el a terveket. Az Ag Leader szoftvercsalád része az irodai SMS program, mellyel feldolgozhatók a szántóföldi adatok (A legtöbb ma használatos kezelőfelülettel kompatibilis), majd elemzést követően pl. kijuttatási tervek készíthetők a kezelőfelületekre. Az InCommand -ot használók viszont kihasználhatják azt az előnyt, hogy online kapják meg ezeket az adatokat a fentebb leírt módon. Így megszabadulnak a vesződségtől, hogy valakinek fizikailag el kell juttatni a kijuttatási tervet a gépbe (ami lehet épp áll a tábla szélén 20km-re az irodától)

Sok gyártóval ellentétben az InCommand kezelőfelületek alapesetben, felár nélkül, tudják a kijuttatási terveket kezelni. Munkagép-vezérlések esetén nemcsak a korszerű ISOBUS-os eszközök jöhetnek szóba, hanem bizony sok-sok más megoldás is létezik a kijuttatás tervek használatára, régebbi eszközök esetén is. Az ISOBUS-os vezérlés természetesen alapfunkció az InCommand monitorok esetén, de talán sokkal érdekesebb, hogy hagyományos eszközök is alkalmassá tehetők erre. A legtöbb esetben sokkal olcsóbb fejleszteni-kiegészíteni a meglévő vasat, mint újat venni.

Az Ag Leader az alábbi megoldásokat kínálja munkagépvezérlés esetén, hogy alkalmassá tegye a meglévő munkagépeit a kijuttatási tervek megvalósítására.

MŰTRÁSZAGYÓRÓ fejlesztési lehetőségek

Nagyon sok olyan gép van hazánkban, amelyek képesek egyszerű (soros porti kommunikációra). Ezeket gond nélkül össze lehet kötni egy InCommand kezelőfelülettel, és már lehet is terv szerinti műtrágyaszórást végezni. Ilyen gépek például a Bogballe (Calibrator), Kuhn/Rau (Quantron E/E2), Amazone (AmaDos).

VETŐGÉP fejlesztési lehetőségek

Szinte bármelyik szemenkénti vetőgép felszerelhető hidraulikus vetőtengely meghajtással ezáltal alkalmassá tehető a terv szerinti tőszámmal való vetésre, azaz differenciált tőszámmal való vetésre. Legyen az John Deere, Monosem Kuhn, Kverneland, Massey Fergusson (White), Gaspardo…stb.

Ezen túlmenően, bizonyos típusokat az az alábbi fejlesztési csomagokkal is kiegészíthetjük:

  • fejlett vetésellenőrzés (duplázás-kihagyás mérés)
  • elektromos vetőelem meghajtás,
  • hidraulikus leszorító-erő szabályzozás
  • komplett vetéstechnika fejlesztése

PERMETEZŐGÉP fejlesztési lehetőségek

Szinte bármilyen hagyományos permetezőgép felszerelhető Ag Leader vezérléssel, melynek következtében a terv szerinti kijuttatás (akár NDVI szenzor alapján is), automatikus szakaszolás is egy csapásra elérhetővé válik.

Ismerje meg a lehetőségeit az Ag Leader eszközökkel, és kérje kollégáink segítségét a Magtár Kft-nél!

Nagy Bence
06-20-22-22-852
www.magtargps.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!